Cel mai frustrant lucru atunci când înveți este că…

Cel mai frustrant lucru atunci când înveți este că… ©

Am tot amânat să folosesc Laravel încă de când era la versiunea 2.x. Mereu am găsit o scuză, mereu am găsit ceva mai bun de făcut, niciodată nu aveam chef șamd. Știi, procrastinare ca la carte.

Anul ăsta (de fapt de prin decembrie) am zis să iau taurul de coarne și să pun mâna să-mi fac proiectul ăla de-l am în cap de vreo doi-trei ani. Și dacă ăsta nu e un motiv bun pentru a învăța chestii noi, nu știu care ar putea fi!

De-a lungul timpului am tot urmărit ce se întâmplă în lumea Laravel, am urmărit tutoriale, m-am tot uitat pe Laracast, deci oarecum știam teoria.

Eh, acum e acum, că ajungem la treaba din titlu.

Cel mai frustrant în tot procesul este că citind o grămadă de documentație pe subiectul ăsta, am o privire de ansamblu, dar imediat ce încep să implementez ceva, încep să mă lovesc de tot felul de probleme, care mai de care mai ciudate. Am o privire de ansamblu dar îmi lipsesc anumite detalii.

Și la fiecare problemuță de genul ăsta pierzi câteva ore, ocazie bună să-ți pierzi câte puțin din motivație. De exemplu, ieri am scris un test care nu trecea.

O verificare în browser îmi arăta că totul era în regulă, phpunit nu era de acord. Și dă-i, scrie, rescrie și răs-scrie codul, iar testul tot nu trecea. Abia azi, după multe ore de gândit și răscitit documentația, mi-am dat seama că testam greșit lucrurile: redirect('product/add') nu este nici pe departe același lucru cu redirect()->route('product/add').

Atât. Nu am nici o concluzie. Cel mai probabil în zilele următoare voi scrie doar despre procesul meu de învățare.

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter