Un foot, doi foot

Un foot, doi foot ©

Treaba asta pare un pic fake. Lucrurile par atât de trase de păr încât este imposibil ca așa ceva să fie adevărat! Dar poate că chiar este fake, cine știe?

Doar că nevasta zice că nu pare nimic exagerat și că pare perfect posibil acest scenariu. La o adică are și ea o grămadă de interacțiuni cu părinții care au lăsat-o fără cuvinte.

Ce zici? Făcătură sau ba?

As dori sa va intreb: pana cand vom continua sa permitem parintilor sa ne ceara socoteala despre cum trebuie sa ne sustinem orele si ce anume trebuie sa predam.

Sunt profesoara de limba engleza. Am avut lectia „Human body” la clasa a III a. Cuvantul „foot” (care se regaseste in carte) in limba engleza inseamna „picior, laba piciorului”. Acest cuvant se pronunta „fut”, doi de „o” in limba engleza se citesc „u”.

In ultima saptamana de scoala din decembrie, a venit la scoala mama unui elev sa ma reclame pe motiv ca folosesc cuvinte vulgare la ora. Doamna nici macar nu a venit la mine, s-a dus direct la director. Directorul nestiind despre ce e vorba, m-a chemat in cabinetul dansului sa discutam problema. Va jur ca in primele 5 min abia am reusit sa articulez un „aaa” intrucat am nimerit sub artileria vocala a mamei.

Initial nu am stiut despre ce e vorba apoi am inteles ca doamna era focalizata pe laba piciorului din engleza, adica pe „fut” (pronuntie), „foot” (scriere). Am incercat sa ii explic doamnei ca nu e un cuvant vulgar, am venit chiar cu dictionarul, i-am aratat pronuntia, semnele din paranteza dar doamna era nu si nu! M-am enervat si am intrebat-o pe doamna de unde stie copilul ei ca acest cuvant „fut” e vulgar si unde l-a auzit? Vreau sa va spun ca aceasta discutie a durat o ora, timp in care eu trebuia sa fiu la alta ora ( s-a dus o colega in locul meu la clasa dar eu am pierdut o ora).

Au venit sarbatorile si am crezut ca doamna a inteles si problema s-a rezolvat.

Saptamana aceasta, am primit un telefon de la ISJ si desi i-am explicat doamnei inspector despre ce este vorba, luni trebuie sa ma prezint acolo pentru a explica situatia. Doamna a facut reclamatie si este hotarata sa mearga mai departe sa ma scoata din invatamant. Doamna este „potenta financiar” si manager al unei firme din oras.

Directorul este speriat ca din cauza mea va avea brigada in scoala intrucat stie cu ce se ocupa doamna si ce influenta are in „cercurile inalte”. Colegii mei se uita ciudat la mine si susotesc pe la colturi.

9 Comentarii

Andrei a scris

Mda, celebrele povești ale profesorilor de 2 lei, fără autoritate.
” Doamna este „potenta financiar” si manager al unei firme din oras.
Directorul este speriat ca din cauza mea va avea brigada in scoala intrucat stie cu ce se ocupa doamna si ce influenta are in „cercurile inalte”. Colegii mei se uita ciudat la mine si susotesc pe la colturi.” În învățământ poate să stea cine vrea, nu te scoate nici dracu. Sunt două posibilități aici, fie e așa cum spune și atunci nu ar avea de ce să se teamă fiindcă la un abuz al autorităților ar putea să le dea în judecată și să câștige sau lipsesc fapte importante omise voit.

Ionuț Staicu a scris

@Andrei: Ce zici tu sună bine în teorie.

În practică însă te poate freca directorul până ajungi să pleci singur.

Iar atitudinea inspectoratului este „părinții au întotdeauna dreptate”, de unde și probabilitatea mare ca un sâmburoi de adevăr tot există în toată povestea asta.

Andrei a scris

Ok, dar atunci dacă știi cât de putred este sistemul de ce nu te axezi pe meditații? nu e pentru că angajatorii tăi de la buget tolerează incompetența iar asta vine la pachet cu o toleranță reciprocă, a prostiei? Nu am negat că nu ar avea un sâmbure de adevăr, dar oare să fie adevărul complet, fără înflorituri sau informații lipsă?

Gigel Anonimu' a scris

” Doamna este „potenta financiar” si manager al unei firme din oras. ”
Manager al unei firme? Geez…Daca se mai intreba cineva de ce lucrurile merg minunat in Romania. Cu asemenea oligofreni (sau oligofrene ca nu’s misogin) in pozitii de conducere.
Bai, stii ce n-avem noi? Niste haiduci online. Un fel de Anonymous care sa afle exact cine e „Doamna” si sa-i trimita mult „foot”ai in social media – expunand-o evident oprobriului public.

Florin a scris

Daca e chiar pe bune, atunci „Doamna” a ramas ca evolutie in copac.

Frumos ar fi ca un alt „potent financiar” sa ii angajeze un avocat bun doamnei profesoare, care sa dea de pamant atat cu „Doamna” cat si cu cei din sistem care se apleaca slugarnic in fata banului.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter