Cum să-ți bați copiii, varianta Ziglar

Cum să-ți bați copiii, varianta Ziglar

Curtea Veche are o carte de-a lui Ziglar despre „cum să-ți crești copiii”. Cartea, fiind scrisă acum aproape 40 de ani, are anumite… să le zicem hibe, hibe ce nu sunt compatibile cu filozofia actuală de creștere a copilului. Că următoarea generație de părinți va decide că educația fără bătaie nu este educație… rămâne de văzut.

Prințesa Urbană a atras atenția asupra acestui fapt, editura a decis retragerea de pe piață a respectivei cărți (cu promisiunea unei re-editări cu o prefață adecvată în care, probabil, se va menționa ceva de genul „nu vă bateți bă copiii”) și aia e.

Acum, cartea ar trebui retrasă? Eu aș zice că nu. Poate că o notă de subsol/introducere în capitolul buclucaș ar fi suficientă la următoarele re-editări. Sunt cărți care propagă idei mult mai urâte, sunt la vânzare de ani de zile și, mai grav, se adresează fix copiilor, dar nimeni n-are vreo problemă cu ele.

În „Capra cu trei iezi” iezii sunt mâncați, casa e mânjită cu sânge iar capetele victimelor sunt puse la fereastră. Nimeni n-are o problemă cu asta. O bună parte din lectura obligatorie din școală conține cel puțin una din temele: incest, violență domestică, viol, crimă, xenofobie, rasism, adulter sau răpiri.

Ca exercițiu de imaginație: ce crezi că făcea Făt Frumos/Greuceanu cu Ileana Cosânzeana când Zmeul nu era acasă?


Am mai zis pe aici de ce unii părinți își educă odraslele cu bătaie: e mult mai simplu. Una e să îi zici copilului de fiecare dată când intrați în casă „Gigele, dacă nu te speli pe mâini, bagi microbi în gură, o să te doară burta, nu te vei mai putea juca” și alta e să-i arzi două palme când refuză să se spele.

Explicațiile nu se pupă cu realitatea, pentru că vede că a băgat mâinile murdare în gură de zeci de ori fără să pățească nimic. Două palme în schimb… îl pun puțin pe gânduri.

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter