Ferma Coțofana Veselă

Ferma Coțofana Veselă ©

Ăsta e titlul unui roman scris de Radu Tudoran. (da, ăla cu pânzele). Acțiunea, pe scurt, este așa: măgarul Cristofor își încuie stăpânii în beci iar toate animalele încep să conducă ferma după bunul plac.

E o lectură plăcută; eu am primit cartea acum mai bine de 20 de ani și știu că am citit-o de câteva ori în anul ala. Chiar are un subtitlu: „Povești vesele pentru cei mici cu tâlc trist pentru cei mari”. La momentul respectiv nu am prins tâlcul niciuneia dintre povești (a doua fiind „Un porc mizantrop”, unde se prezintă povestea unui porc ajuns mare personalitate publică)

Doar că… toată povestea asta cu animalele mi se pare că seamănă foarte mult cu Ferma Animalelor a lui Orwell. Unde nu un măgar, ci un porc ia controlul, sătul fiind de abuzurile fermierilor.

Dar poate văd eu asemănări unde nu sunt, mai ales că nimeni n-a observat vreo asemănare până acum…

3 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Am citit eu in copilare ceva similar cu un porc, dar nu stiu daca e exact asta.
Iarna, trebuiau sa taie porcii de craciun parca, unul dintre porci a fugit, un sfant l-a transformat in boier (cu apucaturi porcesti), cand a ajuns boier a incercat sa interzica taierea porcilor…ceva de genu?

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: Nice! Inca un mister rezolvat – nu mai tineam minte titlul/autorul si credeam ca e tradusa din engleza so google a fost inutil.
Acu’ daca rezolv si misterul melodiei „going to mexico, going down to mexico” (pe care am cautat-o in disperare) o sa mor linistit. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter