Antivaccin și antimedici

Antivaccin și antimedici ©

Știi de unde a pornit mișcarea asta antivaccin? De la studiul unui medic care a observat că un vaccin (parcă ROR?) este responsabil de autism. Câțiva ani mai târziu medicul a recunoscut că studiul era făcut pe un eșantion foarte mic de copii (12!) și că rezultatele erau falsificate.

A fost nevoie de mai bine de zece ani pentru a se afla asta, dar… suficient cât să pornească tot tăvălugul ăsta antivax și să ne-o dea pe minunata Olivia – mămăligă vârtoasă – Steer.

DOAR CĂ… acum urmează o chestie tare interesantă: dacă treaba cu vaccinul este controversată și fără nici o bază, medicii impostori sunt reali. Nu sunt mulți, dar există. Acum ce ne facem? Nu mai mergem nici la medici? Cum rezolvăm o durere de măsea, de exemplu?

Apoi mai e și asta: Eurespal este retras de pe piață pentru că s-a găsit că declanșează probleme la inimă.

Și dacă medicii impostori sunt puțini, ce facem cu guvernanții?

2 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

„Medicii impostori” imi aminteste de Frank Abagnale (ala din Catch me If you can, cu Matt Damon) a pozat ca doctor timp de vreun an de zile. Are un talk interesant la Google mai jos (parca l-ai postat si tu la un moment dat??)

Stii care-i eroare logica a antivaxerilor?
Nu-i ca vaccinurile sunt rele. Cine stie, poate au un efect nasol pe care o sa-l aflam in viitor.
Eroare pe care o fac antivaxerii e ca alternativa lor – zero vaccin – e mai nasoala decat vaccinul in sine. Ba, daca veneau cu un tratament alternativ – gen 100 de zile de meditatie si mancat frunze de maslin pe varful Everestului – era altceva. Daca-l si dovedeau prin cateva experimente clinice – si mai bine.
Da’ nu bre, ei nu isi vaccineaza copii ca statu’ e rau si vrea sa ne tampeasca pe toti (ceea ce e discutabil, eu cred ca statu-i in mare parte incompetent).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter