Liber arbitru?

Liber arbitru? ©

În articolul de ieri, am lăsat un comentariu în glumă, iar răspunsul, care chiar dacă a fost în glumă și el, e subiect de gândit: avem voie să intervenim în decizia cuiva de a-și face rău singur?

Desigur, vorbim de ceva intenționat, cum e fumatul, nu de accidente.

Ar trebui să ne limităm la lucrurile care ne afectează în mod direct și să lăsăm oamenii să se autodistrugă, pe principiul că fiecare pasăre pe limba ei piere? Să încercăm constant să îi aducem pe calea „cea bună”?

Unde mai e liberul arbitru?

Un Comentariu

Gigel Anonimu' a scris

„When a student is ready a teacher will appear.”
Sa stii ca se aplica tuturor chestia asta. Pur si simplu noi ca si oameni suferim de inertie mentala si de iubire de obiceiuri. Cine stie cate sfaturi bune oi fi primit (sau mai primesc) si le ignor pentru ca „my way on the highway”.
Nici fumatorii (sau consumatorii de droguri, sau alcoolicii) nu-s diferiti. Fiecare din noi/ei e ca un bolovan care se rostogoleste la vale. Greu tare sa-i schimbi traiectoria. Chiar daca duce intr-o prapastie. :|

D’aia cred ca unul dintre cele mai importante atribute pe care poti sa le ai ca om e sa incerci sa-ti deschizi orizonturile, sa inveti, sa experimentezi, etc. Daca cineva are ochelari de cal poti sa-l f*ti tu la icre 100 de ani ca fumatu-i nasol (mai ales cand ai o varsta si un deceniu de fumat in spate) sau alcoolul il paradeste – pana nu patzeste ceva nu o sa-si schimbe obiceiurile.
Poate nici atunci (acu’ vreo 15 ani stiam de un fumator inrait ajuns la spital cu TBC and shit si cand s-a intors a continuat sa bage si in 2 saptamani s-a dus).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter