Arhitectul Brick merită un premiu!

Arhitectul Brick merită un premiu! ©

Brick e un magazin de materiale de construcții din Constanța deschis în primii ani din guvernarea Mazăre. Sunt tot felul de povești și mituri în jurul acestui magazin, dar nu am de gând să intru în zona asta. Cert este că au prețuri bune și că găsești marfă variată.

La câțiva ani distanță, au zis să facă și Piața Brick. Un loc – inițial doar în weekend, în aer liber – unde oamenii pot veni să vândă chestii.

Apoi au pus oamenii într-o hală, le-au dat tarabe, au făcut magazine șamd. Prețurile sunt și aici decente (e.g. 27 lei/kg de miez de nucă).

Dar intrarea! Intrarea în hala asta (denumită pompos Piața Brick) are ceva special. Ceva ce eu nu am mai văzut nicăieri.

Știi magazinele alea mari unde te întrebi „unde este toaleta?”? Ei bine, aici nu este cazul. Cineva a decis să pună toaleta fix la intrare. Care este primul lucru văzut? Exact, toaleta!

Dar cel puțin e curată, nu miroase!

Lol, nu. Am intrat azi și cred că am slăbit 5kg, am albit și mai tare și mi-au mai apărut vreo 12 riduri extra. Atât de tare mirosea. Și dacă acum miroase… nici nu vreau să mă gândesc cum va fi la vară…

3 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

27 lei miez de nuca? Niiiice. Nuca-i misto
Nu stiu daca ai incercat vreodata nuci sparte (cu coaja cu tot) si fierte in vreo apa si mult zahar. Cica e o reteta pentru guturai sau nu stiu ce. Da’ au un gust atat de misto – desi te chinui un pic sa le mananci din coaja! Si iese dupa ce lasi sa se raceasca iese un sirop gros si ciocolatiu foarte tasty.

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: dulceață de nuci! Tocmai asta am primit azi :w00t:

Știi tu ceva, dar nu știi pe deplin: sunt nuci verzi, deci au coaja moale. Nu te chinui deloc să le mănânci :)

Darrrrr… a făcut nevasta acum câțiva ani și s-a ales cu un bronz natural pe degete :w00t: Prin urmare, mâncăm d’astea doar de pomană :))

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: Nu bre! Stiu de dulceata de nuci (din auzite, n-am gustat), da’ reteta de care vb folosest nuci cu coaja tare.
In principiu cica zeama aia in care fierbi nucile (sparte si aruncate cu tot cu coaja in oala) vindeca nusce boala sezoniera. Maica-mea facea la un moment dat si eu haleam miezul ala de nuca care ramanea (trebuia sa-l scot din coaja tare cu dintii) si era unul dintre cele mai gustoase lucruri pe le-am mancat vreodata. Ramane aroma aia afumata/nucoasa de la cojile de nuci si nuci si cand o combini cu gustul dulce al zaharului si textura moale a miezului…mmmm.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter