Nu merităm să stăm în civilizație

Nu merităm să stăm în civilizație ©

Blocul în care locuiesc are tub de gunoi. Nu ieșim ca barbarii în frig și ploaie să ducem gunoiul la ghenă; nuu, noi deschidem o ușă, aruncăm ce avem de aruncat, închidem ușa, toată lumea e fericită.

În teorie.

În practică, lucrurile stau cam așa: orășenii de primă genereație consideră că e în regulă ca pe burlanul ăla de 30-40cm diametru să arunce… orice. Băi, dar ORICE: cutii de pizza întregi, oale, pături, ciorbă.

Și, evident, tubul se înfundă periodic. Adică zilnic.

Acum câteva săptămâni, în timp ce făceam bucățele un cofrag de ouă, un vecin mă întreabă: „de ce nu-l arunci cu totul pe burlan?”. Am ridicat din umeri, i-am zis că tubul se înfundă mai greu cu obiecte mici și am plecat. Cred că omu’ a avut aceeași expresie pe față ca omul preistoric când a descoperit focul.

9 Comentarii

Andrei a scris

Și la noi la bloc a fost la fel, până a fost desfințat. Se bloca gunoiul la parter sau undeva și tot se aduna, cel mai mișto era că deși scriau pe uși să nu mai arunce cât e înfundat unii tot aruncau. Vara mirosea ca pe Gange, o doamnă și-a aruncat chiar și cățelul mort. Puteau să cheme o firmă ca să scoată tabla aia veche care se desprindea din interiorul burlanului și să pună una nouă, dar nu merita investiția fiindcă cretinii tot aruncau toate tâmpeniile și o stricau la loc în câțiva ani. Așa că le-au scos din uz și i-au pus pe rumâni să meargă roată câțiva metri, așa că soluția finală e sudarea ușilor. Din ce an e blocul tău și cum a rezistat atât timp burlanul ăla?

Alex a scris

Mda, bunica-mea avea ghena de-asta. Putea ingrozitor. Ce mama naibii e asa greu sa faci 3 pasi pin’ afara sa arunci gunoiul, nu inteleg … mai bine pute in spatiile comune, din cauza unui tub prin care trece .. gunoi? Cel mai fain este sa atingi orice parte a tubului respectiv, eu simteam ca iau ebola cind ajungeam acolo.

Nu mai vreau asa ceva in viata mea, as lupta cu asociatia sa desfiinteze mizeria.

n.b. https://dexonline.ro/definitie/cofrag

Mdue a scris

Blocurile noi nu mai au asa ceva. Eu am fost amuzat ca astia in bloc nou trebuie sa frece lifturile ca sa isi arunce gunoiul :))). E chestie de educatie, am vazut tobogane care straluceau de curatenie dar si unele infecte, daca nu se ocupa nimeni atunci e nasol.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter