Cu siguranță e profesorul de vină!

Cu siguranță e profesorul de vină! ©

Consider că oricare dintre noi ar trebui să fie prezent pe un grup de mămici și pe un grup de antivaxxeri. Nu pentru că le-ai susține ideile, dar poate că ar fi bine să vezi chestii din afara bulei.

Pe un grup de mămici, o doamnă este un pic îngrijorată de copilul ei de 7 ani care, la școală fiind, încă nu poate citi, menționând și că restul copiilor nu au această problemă.

Care este răspunsul invariabil la problemele de școală/grădiniță? „schimbă profesorul/școala/grădinița”.

Nu zic că învățătoarea copilului e bună sau rea, zic doar că, în cazul în care 24 de copii au învățat să citească și unul nu este posibil ca problema să nu fie la cadrul didactic.

Există o grămadă de stări ale creierului: dislexie, disgrafie, poate chiar ADD care pot afecta procesul de învățare, lăsând impresia unui progres lent sau chiar inexistent. Dar hey, dacă cineva de pe FB zice că-i profesorul de vină… cine ești TU să-i contrazici? Dacă-i scris online, e adevărat, nu?

2 Comentarii

Ady a scris

Din ce-am observat eu, dacă oferi o ipoteză contrară grupului/majorității, ești acuzat de diverse. În cazul prezentat:
– cine ești tu să spui despre copilul meu că e prost?! Nenorocitule, etc, etc, etc (de parcă dislexia, disgrafia, etc ar avea vreo treabă cu inteligența)
– ești și tu învățător/profesor sau cineva din familie este și îi iei apărarea. „Toți vă luați apararea între voi și ne nenorociți copiii sau pe noi”.

S-ar putea să mai fie și alte reacții, dar astea sunt cele mai clasice. Sincer, eu am ales să mă autoprotejez și să rămân în bula mea. Că neuronii mei nu mai fac față.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter