Lumea se mută de pe Medium!

Lumea se mută de pe Medium! ©

În ultima săptămână am văzut câteva bloguri mutate de pe Medium pe self-hosted. Unul este cel al lui Dan Abramov. Altul este SvN. Și nu sunt singurii.

De ce? Se întâmplă ce ziceam eu (și alții, mult mai pricepuți decât mine): când nu ai control asupra platformei, ești supus capriciilor celor ce au controlul: nu poți avea un design unic. Chiar dacă ai expunere mai mare, poți strânge mai greu o comunitate. Alții se plângeau că au articolele puse după un paywall, chiar dacă nu au activat această opțiune.

Întrebare de încheiere: dacă brandul tău este pe youtube/instagram/tik-tok/ce-o-mai-fi-la-modă-azi, îți strângi o comunitate acolo, ai milioane de vizualizări și brusc dispare platforma (sau contul?), ce se întâmplă cu brandul tău?

Își mai aduce aminte cineva de starurile Vine? Își mai aduce aminte cineva de Vine?

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

„Întrebare de încheiere: dacă brandul tău este pe youtube/instagram/tik-tok/ce-o-mai-fi-la-modă-azi, îți strângi o comunitate acolo, ai milioane de vizualizări și brusc dispare platforma (sau contul?), ce se întâmplă cu brandul tău?”
Exact aceeasi temere o am si eu cu aplicatiile in Cloud, mai alese aplicatiile unde bagi volum mare de date. Crapa aplicatia, pa pa date. Sigur, poti sa le exporti. Dar nu toate aplicatiile ofera asta. Si chiar daca le exporti trebuie sa le si parsezi – lucru ce poate fi extrem de dificil.
De aia prefer sa folosesc aplicatii outdated dar native, unde sa am control complet asupra datelor.

Florin a scris

Medium par disperati sa faca bani, pe smartphone cand deschizi un articol ai minim 3 bannere diferite – unul sa instalezi aplicatia lor, unul pentru cookies, unul iti spune ca nu e mooca sa citesti.

Cel putin pentru publicarea de continut text, Ghost mi se par cei mai interesanti.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter