Abia aștept să văd ce meserii vor alege copiii de azi

Abia aștept să văd ce meserii vor alege copiii de azi ©

România a trecut prin niște perioade foarte interesante din punct de vedere al meseriilor alese de copii părinți. A luat Nadia 10? Toate fetele fac gimnastică. S-a calificat România la cupa-nu-știu-care de fotbal? Toți băieții se duc la fotbal! Halep este pe val? Ai ghicit, toți copiii se duc la tenis!

Și nu știu dacă îți amintești, dar orice copil ce ieșea din tiparul ăsta și îndrăznea să se practice alt sport era privit… ciudat.

Doar că… în ultimii ani au apărut tot felul de emisiuni TV care pun accentul pe pasiune și îndemânare. Chiar dacă nu te uiți la TV, cred că știi cel puțin o emisiune culinară în care se gătesc tot felul de minuni. Pe Discovery/History sunt emisiuni în care unii fac lame (săbii, topoare etc). Pe nu-știu-ce-canal sunt emisiuni în care se restaurează cărți. Și tot așa.

Sunt curios dacă, peste douăzeci de ani, la întrebarea „cum ai ales această meserie” vor fi tineri care vor răspunde cu „când eram copil, am văzut emisiunea asta și atunci am știut că vreau să …”.

3 Comentarii

Catalin Istratoiu a scris

Am citit candva un articol foarte interesant despre job-uri si cum se vor fragmenta in viitor. Parintii nostri au avut 1-2 job-uri in toata viata lor. Noi avem 10 job-uri si schimbam mai des job-urile decat parintii nostrii. Probabil copii nostri vor trai intr-o lume cu job-uri de o luna, nicidecum de un an .. un fel de freelanceri ..

Ionuț Staicu a scris

@Catalin Istratoiu: Foarte interesantă ideea, dar majoritatea oamenilor au nevoie și de socializare și apartenența la un „trib”; job-urile de o lună ar elimina această apartenentă și cred că ar duce la (și mai) multă depresie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter