Iaca idee de software

Habar n-am dacă există, posibil ca PcAnywhere să știe treaba asta, n-am de unde să știu. N-am avut răbdare să-l configurez. Așadar, iaca ideea:

Un soi de VNC dar să funcționeze exact invers:

Serverul, în mod normal este PC-ul la care te conectezi. E, dar cum ar fi ca PC-ul de la care te conectezi (adică clientul în versiunea clasică) ar funcționa ca un server? Altfel spus serverul ar fi client și viceversa.

Cu ce ar ajuta asta? Păi… Dacă unul dintre calculatoare este într-o rețea cu ip unic iar un port forwarding iese din discuție din varii motive?

Desigur, ar funcționa ulterior pe principiul „invită-mă să mă conectez” dar cu siguranță m-ar scuti pe mulți de drumuri la diverși clienți :D

27 de Comentarii

CTI97 a scris

am vazut o implementare mai buna:

faci un server pe net care are ip public si apoi si „serverul” si „clientul” se conecteaza la serverul public. Astfel amandoua partile pot fi in spatele unui router/firewall si totusi sa se conecteze. era o implementare cu ultravnc + modul repeater, care stia sa-si si „customizeze” programul ca sa afiseze logo-ul si instructiunile „provider-ului de servicii”. Si partea misto era ca dupa ce facea conectarea era p2p.

Alex a scris

Stai linistit, nu m-am ofensat :) Cred ca Ionut cauta o solutie sa poata accesa cat mai usor desktopul unor clienti habarnisti. Teamviewer il folosesc cu succes, in 4 minute dictez la telefon oricui de unde sa il descarce, ce clici sa dea sa-l porneasca si ce sa imi dicteze. Dupa aia, toti imi zic ingrijorati ca li se misca mouse-ul singur :))

Ionuț a scris

He, he, he… Dacă aveți chef de bârfă, de ce nu bagi o căsuță de chat pe prima pagină a blogului? :D

Se pare că TeamViewer merge și pe Vista. Am încercat la greu să-mi trag înregistrările filmelor de pe calculatorul folosit ca tembelizor pe laptop, și fiindcă unul are Vista EN și celălalt RO, și pt că se vedeau amândouă ca având același IP (?!?!?!) prin rețeaua LAN-WiFi a casei, nu reușeam de nici un fel să le copii cu uneltele din Vista sau cu RAdmin. Acum văd că cu TeamViewer zburdă în voie. :)

Mulțumim, Alex!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter