De ce arpagicul e atât de scump?

De ce arpagicul e atât de scump? ©

Mi-a zis taică-miu să iau niște arpagic să pună în grădină. Mă duc în piață: 16-17 lei/kg.

Nu știu vouă, dar mie mi se pare foarte mult având în vedere că un kilogram de ceapă este vreo 4-5 lei. Ceapa este, practic, arpagic de care trebuie să ai grijă, să-l uzi și care, în final, ocupă mai mult loc.

Iar chestia asta e stupidă și nu se mai întâlnește la nici o altă legumă. Un răsad de tomate costă 1-2 lei. Iar dintr-un răsad iese ditamai planta care, dacă e soi bun, scoate fructe toată vara. La fel se întâmplă și la castraveți, vinete și ce legume mai sunt în grădină.

Doar ceapa este un caz aparte.

În altă ordine de idei: odată cu creșterea venitului, partidul iubit a uitat să menționeze că un kg de ceapă a crescut de la 2 lei la 4-5 lei, cartofii de la 1.5 la 3+ lei șamd. Probabil e Soroș de vină?

3 Comentarii

Postolachi Dumitru a scris

Răspunsul este cât se poate de banal,cred eu: la tomate semințele se obțin într-un singur ciclu de producție pe când la ceapă e un pic mai complicat (valabil și pentru usturoi). Totuși aproape 20 lei/kg de arpagic mi se pare cam scump… acum un an cumpăram cu 10 lei kilogramul de la țărani din piață.

Micu Mioara a scris

La Piatra Neamt nu se mai gaseste pe nicaieri. Acum o luna era 13 lei, apoi a tot crescut pretul 15..18..23..30…si astazi, 06.05.2019 gasesti doar in Piata Mare la 40-45 lei/kg.Totusi…comerciantii cam speculeaza la modul exagerat lipsa arpagicului de pe piata. La acest pret chiar ca nu mai cumpar fiindca pentru 45 lei la toamna iau un saculet de vreo 8-10 kg si basta…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter