Cum să nu ai internet. Ghid practic.

Mai bine de doi ani am fost într-o rețea de bloc conectata la UPC. Am preferat să am internet fiind într-o rețea din două motive: share (filme, jocuri) și prețul scăzut al abonamentului internet. Astfel, în loc să plătesc 60$ singur, am preferat să se împartă la șase oameni această sumă, banii fiind strânși și implicit plătiți către UPC (fost Astral) de către administratorul rețelei.

Cum tipul care administra rețeaua este un manelist și hacker wanna be ( :twisted: ) au început problemele mult așteptate: flood (ceea ce însemna tăierea macaroanei de către Astral), rețeaua pica din când în când din cauza router-ului și/sau switch-ului blocat pentru câteva ore (de regulă minim 12).

Ce poți face în situații când nu răspunde router-ul la ping și nici „adminul” la telefon? Te înarmezi cu tupeu, îți faci o cruce mare, promiți să aprinzi 666 lumânări :twisted: și te duci la ușa infractorului… Nu e acasă! În schimb, este muma pădurii maică-sa, care, dacă tot vine în fiecare lună să-ți ceară banii de net, îndrăznesc să o rog să dea un reset la router. Fără succes… Nu ar fi fost mare lucru dacă s-ar fi întâmplat o singură dată. NUUUU, avem grijă să se întâmple în fiecare weekend, astfel încât duminica să nu am net (doar trebuie să mă duc la biserică, nu?) iar în cursul săptămânii, la cel mult 2-3 zile să pice…

Acum o săptămână, sâmbătă spre duminică, „admin-ul” îmi cere banii de net. Nu aveam cash, nu avea POS, deci nici cardul nu îl puteam folosi, prin urmare am lăsat-o pe luni dimineață să vină cu mine la cel mai apropiat ATM (care nu e tocmai aproape). În dimineața cu pricina, puștiul nu era de găsit la telefon, nu răspundea pe messenger, am bătut la ușă, dar degeaba. Am reușit într-un final să scot bani de la ATM, dar seara, tipul nu e de găsit… Banii reușesc într-un final să-i dau marți dimineață, dar joi seara… NU AM NET!

Oricum nu am rămas acasă, deci nu m-a afectat prea tare. În schimb, m-a afectat vineri seara când am ajuns acasă, nu aveam net. Router-ul răspundea la ping, deci am presupus că IAR a picat UPC.

Într-un moment de geniu, sâmbătă dimineață sun la UPC să mă interesez de starea abonamentului: deconectat pentru neplată!

Cu o falcă în ceriu și una în pământ ( :D ) ajung la ușa infractorului care m-a lăsat fără net să-i cer socoteală. Evident, nu era acasă. Dar era maică-sa (exact, cea care vine de obicei să strângă banii și cea care se duce să plătească) și îmi dă un răspuns care m-a lăsat fără replică: dacă nu mi-ai dat banii la timp?!

BĂĂĂĂ Femeie, ți-am plătit MARȚI! Azi e SÂMBĂTĂ! Cum adică nu am plătit la timp? Scandal, chestii, i-am cerut banii înapoi (cei care i-am dat marți :D ) și i-am urat numai de bine :P

Ieri dimineață am purces la drum spre sediul UPC (alt provider nu am în bloc). Am încheiat frumușel un contract, urmând ca în 14 zile lucrătoare să am net acasă… Timp în care sunt legat de mâini.

Eh, așa îmi trebuie dacă nu am cash la mine….

8 Comentarii

Bughy a scris

Eu pentru 2 ani am fost pustiu ala, numai ca mom nu strangea banii, ii strangeam eu.. Am avut UPC, acum am RDS. UPC-u a mers super in ultimele cateva luni, in schimb au plecat multzi si am renuntzat. Am RDS, iau si 8*** kbps , deci totu bine, dar nu m-ar deranja un UPC d-ala de 6 Mbps :D.
Ah , si inca ceva.. Vezi ca abonamentu ala de 60 $ nu prea mai e din 2005, a ramas doar pentru cine nu a vrut de 27,5 Euro (care mergea mult mai bine) .. poate faci niste cercetari.. Ii ceri niste bani din urma, si-asa vine vara, mananci mai multa inghetzata :D

belzebut a scris

pai daca nu te-ai dus de la inceput la ei. te-ai amagit degeaba cu mica voastra ‘retea de cartier’. of, of!asa va mai place sa va complicati. serviciile se platesc. incerci sa eviti, sa scapi cu mai putin, da o iei in freza rau. sunt curios cum sta treaba acum.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter