Când auzi că nu se găsesc angajați…

Când auzi că nu se găsesc angajați…

Uită-te la anunțul ăsta: caută trei oameni să aibă grijă de toată infrastructura IT. Trebuie să știe windows, linux, administrare de rețele, întreținere imprimante, camere de supraveghere și oferă 3300 lei.

Ah, și muncim în ture și este nevoie cel puțin 2 ani experiență, doar nu angajăm noi toți novicii!

Întrebarea care se pune aici este: de ce firma preferă să angajeze trei mediocri când ar putea angaja un singur competent? Și dacă ar angaja un singur competent, i-ar da ăluia 10.000 lei + sporuri?

Întreb pentru un prieten…

6 Comentarii

Dragos-Mihai Vaipan a scris

Sunt o groaza de anunturi de genul asta.
Luna trecuta era pe un grup de FB un anunt pentru administrator magazin online, dar nu administra deloc magazinul ci facea contabilitatea primara, raspundea la telefoane si mailuri, facea coletele si asa mai departe. Dupa ce mai multi membrii ai grupului i-au scris ca isi bate joc de angajati si asa mai departe si-a sters postul :)).
Si exemplele pot continua. Sunt sute de oferte in care se cere experienta, se ofera foarte putin si se cere sa stii sa fi maestru in minim 5 domenii..

Silviu a scris

Nu e avantajos pentru companie „unul şi competent”, ci „mai mulţi şi mediocri”.
Ei caută agărici care să facă treabă multă şi măruntă din toate sectoarele (hardware, software, SO, reţele etc.). Din câte observ au un manager IT. Ăla trebuie să ştie cât toţi ăştia la un loc şi să ia salariu pe măsură. Beleaua pe el este dacă nu merge treaba.
E avantajos să ai mai mulţi pentru că nu depinzi de un singur om în caz de boală, indisponibilitate sau pur şi simplu supărare. :) Plus că având mai mulţi e mai uşor să-i ţii în frâu pe cei care încercă să mişte în front.

Gigel Anonimu' a scris

Postul asta + linkul din categoria Linkuri Interesante (cu programatorii in varsta care n-o duc prea bine la job) sunt niste reminders bune care-mi amintesc de ce n-o sa-mi iau (probabil) niciodata un job. Mai bine mor sarac ca antreprenor decat sa ma tarai mediocru 9/5 pentru nush ce companie pe care (evident) o doare fix in cot de mine si sa ma trezesc ca mi-am f***t viata aiurea sclavind pentru altii (si fara vreo schimbare majora in cont). Fuck that.

Vlad a scris

„Întrebarea care se pune aici este: de ce firma preferă să angajeze trei mediocri când ar putea angaja un singur competent? Și dacă ar angaja un singur competent, i-ar da ăluia 10.000 lei + sporuri?”

Pentru ca sunt 3 ture.
E simplu. Daca angajezi unul care le face pe toate, dupa cateva luni tot iti va pleca. Nu poti fi 24/24 acolo.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter