De ce îmi place mie linux?

1§

http://www.tucows.com/preview/9912 , dupa ce descarci arhiva va trebui sa o dezarhivezi si sa o compilezi, asa ca ai patru pasi de facut :
1: te loghezi ca root
2: ./configure – rezolvi eventualele dependente lipsa ( synaptic te poate ajuta aici ) ; dupa rezolvarea problemelor cu dependentelor mai dai inca o data ./configure
3. make
4: make install
Un link mai general ar fi acesta, ai sa vezi ca in partea de jos a paginii apare si ceva legat de ubuntu : http://www.google.com/

2§

daca ai probleme cu audio poti sa folosesti situl acesta http://media-convert.com/ pentru a converti „*.mov” in altceva :avi,mpeg sau chiar in .mov din nou (e o chestie de free codecs)

Acum… Cum să nu-l iubești? Da, știu, Apple e de vină că nu a făcut un plugin decent, nu? Well…

De aici.

13 Comentarii

MifTy a scris

ok… cu ceva întârziere!!! :)))

1. cea mai mare diferență: ubuntu NU are cont de root!!!
2. e scriptat la maxim, și e prea mură-n gură!!!
3. de câtva timp nu mai este compatibil cu .deb standard, că s-au apucat „geniile” și au modificat fomatul .deb folosit de ei!!! deci, ori repo dumbubuntu, ori nimic!!!
4. sucks big time la faza cu codecurile. mai clar, toate distro-urile, cu excepția flegmora (din câte mai știu, că nu m-am mai jucat demult cu ăsta… de la versiunea 1) „știu” ce e aia, și redau fără grețuri mp3-uri imediat după rebootul de după instalare!!! și mai e valabil și la alte codecuri… chiar dacă există fork-uri open sau free for use!!!
5. arată-mi alt distroi care să facă câte o versiune de „cum_îi_spune” pentru mai fiecare desktop manager/window manager din câte le-a lăsat Ăl de Sus pe lume!!! vorba aia, slackware a renunțat la gnome, că risca să depășească ăia 4,7 giga disponibili pe un dvd, și ăștia îi trag câte un cd cu fiecare, separat!!! mai nou, există și dvd… tot cu câte un desktop manager/window manager pe fiecare!!!

acum hai să-ți spun câte tâmpenii a înșirat geniul din care ai citat (softpedia, nu??? :)) )
1. după cum am spus, ubuntu nu are cont de root!! ți se oferă DOAR drepturi de root pe timp limitat, folosind parola de user… acum… imaginează-ți că trebuie să rulezi un script cu drepturi de root, ăla are o scamă, ceva, sau nu găsește naiba știe ce, dă eroare (dacă apuci s-o vezi), și moare!!! (sună cunoscut??? :)) ) no problem, ai zice, mă uit din nou în script îl corectez șiiii… FALS!!!!
am zis că ai root un timp limitat!!! și e valabil și pentru o a 2-a logare!!!
deci, dacă moare instant scriptul, sufletu’ (ca să nu zic altfel) root pentru vre-o 15-20 de minute!!!
iar scripturile mai sensibile sunt create ca aparținând root!!!!
deci, pe ubuntu nu prea ai cum să te loghezi ca root, că nu ai așa ceva, nu în sensul „tradițional” de pe linux!!!
2. numai un n00b sau unul bolnav la cap ar rula /configure ca root!!! =)). sau make!!!
ar însemna că tot ce se creează nu se poate rula decât cu drepturi de root, și am explicat cam ce înseamnă asta pe ubuntu!!!
3. synaptic… e o sculă superbă!!! pe debian rupe… cu condiția să bagi repourile potrivite. în ubuntu e la fel, doar că trebuie băgate repourile cu .deb-uri ubuntu-style, altfel ori ajungi cu „linuxul” pe butuci, ori ajungi să dai reinstall!!!
3 și 4, no comment, deja am lămurit și cam care e treaba cu ele 2 mai sus, printre rânduri…

oricum… nu e vina lui (a ăluia care a întrebat, sigur a pus prima oară în viață „linux”), săracu’, că nu știe că mplayer are un pachet de codecuri care trebuie doar dezarhivat și copiat unde trebuie, ca să-i cânte „linuxul” orice film codat cu mai orice codec de pe lumea asta!!
dar cretinul care i-a răspuns nu are nici o scuză: ori știi foarte bine ce spui, ori taci dreq din gură!!!
mai ales dacă era „modelator” acolo… la urma urmei, te aștepți ca un moderator să aibă idee cu ce se mănâncă secțiunea pe care o moderează!!!

MifTy a scris

ia mai verifică!!! :))
și oricum… primul lucru pe care installerele linux ți le spun, încă din faza de instalare este să-ți faci cont de user TOCMAI ca să nu stai tot timpul pe root!!!
bașca, linia aia e nițel incorectă!!!
asta în linuxul „standard”!!! :))))
așa cum e scrisă, linia aia face asta:
sudo intră automat în root, dacă ești pe cont de user. pasul următor e să te întrebe parola!!!
passwd cere schimbarea userului curent, sau a userului specificat. în cazul de față parola userului „root”, care nu prea există!!!
btw, te rog nu face confuzii între contul de „root”, și drepturile userului „root” (da, și root e tot un user, dar care poate face ORICE, inclusiv să f.. sistemul fără să fie întrebat de sănătate!!!)

marius a scris

mifty…esti un om copac.incapabil de nimic.te crezi mult prea destept baiete.du-te la sah sau in twice.vorbesti de parca tu ai facut linuxu cand colo esti un tocilar dupa un birou cu burta pana la cur cu ochelari si care habar nu are sa poarte o conversatie cu o persoana/om.

ma scarbesti.o zi buna la restu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter