Despre sinucigasi, la radio

Dan Fințescu are o emisiune foarte tare la Kiss fm: french kiss (luni-vineri de la 22:30 la 2:00). Despre ce este vorba? E un fel de „psihologul de serviciu”. Ba că unul și-a înșelat nevasta, ba că alta a fost violată de trei ori (?!), ba că altu’ își bate prietena și alte delicii d-astea d-ale vieții de cuplu în care perechea este un pic sărit.

Se dă situația următoare (nu cunosc pe nimeni în situația asta, dar sunt convins că există):

Un tip complet ratat în viață. Adică tipul clasic de 30+ care încă mai stă cu părinții. Nu e angajat, nu are prietenă. Ideal ar fi să nu fi avut niciodată (sporim dramatismul). Trăiește din pensia părinților, din care ar trebui să plătească întreținerea și mâncarea. Desigur, nu o face (băutură, țigări, jocuri de noroc). La un moment dat își dă seama că nu i-a reușit nimic, niciodată în viață. Niciodată nu a depășit pragul de jos al statului „mediocru” și îi vine soluția salvatoare: se sinucide! Dar nu îi iese. Încearcă să-și taie venele, dar taie pe lângă și i se face rău când vede sânge și leșină. Încearcă să înghită lichide și dintre toate prostiile ce le găsește în casă, alege… ȘAMPON!! Evident, nici asta nu merge, că doar nu era șampon cu cianură… Încearcă să se spânzure dar nici măcar un nod nu e în stare să-l facă bine. În fine, sper că ai înțeles ideea.

Eh, eu sunt curios, cum se poate simți respectivul când nici măcar asta nu i-a ieșit? Realizarea vieții lui, pentru care ar fi fost vestit în tot neamul (i’auzi bă, Vasile ăla cică s-a sinucis!) a EȘUAT! Viața e ceva atât de fragil și, cu toate astea, el nu reușește. E ca și cum l-ai pune să strivească un melc și îi fuge melcul de sub picioare…

Eh, gânduri de noapte :w00t:

Tu dacă te-ai sinucide, ce metodă ai alege? Eu aș alege somnifere… Nu suport durerea, iar șansele de reușită sunt destul de mari dacă alegi pastilele corespunzătoare :drac: Oricum, spre dezamăgirea multora, NU am de gând să fac acest pas, orice mi s-ar întâmpla ;)

11 Comentarii

CTI97 a scris

descrierea ta de mai sus cam aduce „subiectul” foarte aproape de termenul de PLANTA/LEGUMA. Iar plantele/legumele (din pacate) nu au destui neuroni incat sa se gandeasca singure la sinucidere. Poate cel mult este impins la acest gest de anturaj sau destin, insa plantele sunt de cele mai multe ori strivite, nu sinucise :) ai rationalizat prea mult subiectul, de fapt ai gandit mult prea mult peste ce ar fi gandit un astfel de om … asa ca nu are sens sa-ti raspund la intrebare. Poate daca imi creezi o povestire mai realista, as putea fi inclinat sa-ti spun metoda mea … dar asa, ce sens are ? fac un exercitiu de masturbare intelectuala ?

CTI97 a scris

@phorias, hai sa te invat cum faci economie la biletul de avion: te duci mataluta pana la barajul de la vidraru si faci bungee jumping fara coarda. Descarci aceasi cantitate de adrenalina si nici nu trebuie sa te certi cu echipajul/stuardesele pentru a deschide usa avionului.

Ciorapel a scris

Nu cred ca as avea curaj la nimic :). Doamne fereste, dar cred ca daca as incerca, as fi si eu ca personajul enuntat in povestioara. Pastilele nu cred ca ma ajuta, pentru ca eu cu greu iau o singura pastila (vars inapoi); am frica de inaltime de tampesc, deci aruncarea in gol -> nici o sansa. De spanzurat … hmm … pur si simplu „nu imi place”, in sensul ca mi se pare cel mai josnic act, exploatarea celei mai mari vulnerabilitati a corpului uman (cum ai face sql inject in site-uri BETA). Alte metode de sinucidere nu as incerca din lipsa curajului.

Dar sinuciderea eu nu o inteleg. De ce sa te sinucizi cand mai sunt mii de sanse. Adica, te sinucizi ca esti un ratat; pai intr-o zi o sa ramai fara bani, fara pensie, nu o sa ai o sotie, o sa vinzi apartamentul parintilor, si o sa ajungi pe strazi; si de aici traiesti mai departe cum traiesc cei din intersectii. Te sinucizi ca nu ai bani ? Pai ce-ai vrea, sa traiesti in lux ? … te sinucizi ca te-ai certat cu prietena ? Mai sunt inca 3 miliarde pe acest glob, nu e singura.

Infine. Sunt sigur ca toti cei care au recurs la sinucidere, daca ar avea acum sansa sa spuna, sunt sigur ca regreta ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter