Vaccinul împotriva cancerului de col uterin (HPV)

În ultimele 2-3 săptămâni se tot discută despre miraculosul vaccin ce ar preveni cancerul de col uterin și campania pentru vaccinarea elevelor de clasa a patra.

Nu am de gând să spun nimic de cât (nu) este de ok această campanie și nici cum s-ar putea simți un părinte pus în fața unei asemenea alegeri (fac și poa’ să moară, nu fac și poa’ să moară) dar vreau să zic altă chestie ce am auzit-o la radio acum câteva minute:

Vaccinarea se face în rândul elevelor de clasa a IV-a deoarece se dorește vaccinarea persoanelor ce nu și-au început viața sexuală. Adică deja se așteaptă ca la 11 ani să se frece pe capace de cola. Împreună cu „prima” pentru elevele însărcinate ce păstrează copilul, mă fac să-mi doresc să mă duc și mai mult la vot. Votez cu primul partid ce are un slogan de genul „e loc destul pentru toți” :w00t:

8 Comentarii

mesa a scris

Dupa toate cazurile de pustoaice care au nascut la varste mici… nici nu ma pot astepta la altceva… la ce ma gandesc eu este ca toata chestia asta depinde de educatie… iar majoritatea fetelor cu pricina au fost de la sat… unde educatia e luata si mai jalnic de cum e luata la oras… iar educatia sexuala e inexistenta… unde vaccinul oricum nu va ajunge… iar povestile cu nasteri la 11 ani nu se vor termina…

Ma indoiesc ca la oras… unde parintii au timp sa te educe… se intampla ca fetele sa isi piarda virginitatea in carul cu fan la 11 ani… dar in ziua de azi… nu ma mai uimeste nimic… dar totusi dau vina pe parinti… daca tu nu iti educi copilu… sa faca fata prostiilor care le discuta copii din ziua de azi…

Sa nu incep cu gandirea absolut idioata pe care o prezinta pustoaicele pana in 18 ani… care, dupa parerea mea… are legatura cu faptu ca sunt femei!

mesa a scris

Faza cu scara de blog chiar era intro melodie…
Dar ma indoiesc sincer… se poate nu zic ca nu se poate… exista si fete de prin cartiere sarace… unde viata seamana cu cea de la sat… vorbesc de fetele parintilor care au timp sa vorbeasca cu ele despre chestiile astea… cu virginitatea la fete… e important sa vorbesti cu ele… la 12 ani inca asculta de parinti… dar parintii din ziua de azi nu vorbesc despre asta…

Unu dintre motivele principale pentru care eu mias dori un baiat…
Nai treaba cu pe unde cand si cu cine isi pierde virginitatea… nu dai un car de bani pe haine… si la adolescenta nu iti rupe nervii :))…

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Mă, nu cunosc cazuri, dar sunt destul de convins că există :) Dacă stau în centru și provin din familii înstărite nu înseamnă că sunt educați. Dacă stai să te gândești puțin, tocmai cei cu părinți „realizați” o dau în teribilism. Gândește-te la ion ion țiriac (un exemplu de care toată lumea știe). Dacă te uiți la scandalurile sexuale de prin școli o să vezi că aproape de fiecare dată vei vedea „protagoniștii sunt odrasle de judecători, doctori, etc”.

Cei fără bani renunță mai greu la onoare, că ăla e ultimul lucru ce le rămâne. Pe când cei cu bani cred că inclusiv onoarea se poate cumpăra :)

v3l0 a scris

Cred ca sexul si „onoarea” sau banii multi nu au legatura.
Excludem si cazurile de corupere de minori.
Cand ai gandurile astea, indiferent de varsta, daca ai cu cine… oa faci si gata.
Intr-adevar e un pic mai bine sa fi baiat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter