Xiaomi Mi Power Bank

Xiaomi Mi Power Bank ©

Cea mai mare problemă la Raspberry este că, în cazul unei întreruperi de curent, sunt șanse destul de mari să se strice cardul microSD. Prin urmare, am zis că este rost de o baterie buffer. Așa că am luat șmecheria asta, în ideea că poate, în viitor, fac o consolă de jocuri ceva mai portabilă (cu un ecran de 10 inch).

Eh, știi cum e aia cu socoteala de acasă și aia din târg? Ei bine, bateria este excelentă, doar că, atunci când se conectează alimentarea de la încărcător, se întrerupe pentru 1-2 secunde alimentarea pentru Raspberry! Deci tot planul meu de baterie de rezervă a fost dat peste cap.

Cineva a decis că este un comportament bun. Bravo, ce pot să zic?

În altă ordine de idei, pare OK. Se încarcă cam greu (3-4h), dar e destul de mare pentru a asigura o încărcare completă a telefonului de cel puțin 2-3 ori.

Între timp am comandat un hat pentru Raspberry. Să vedem cum e.

5 Comentarii

Mălin a scris

Da’ ce microSD ai vere? Eu am SanDisk și în RaspberryPi și în OrangePi și și-au luat căderi de tensiune la greu fără să aibă nici pe dracu’. În loc să cauți soluții dinastea cu power bank și alte alea nu mai bine eviți să iei carduri no-name sau măcar să folosești UPS + regulador de tensiune?

Ionuț Staicu a scris

@Mălin: nu mi s-a stricat nici un card (am două samsung parcă). Dar din ce am citit în discuțiile de pe forumuri, raspberry e predispus la a corupe cardul la întreruperea bruscă a alimentării.

În plus, uneori (să zic o dată la 2-3 luni, poate mai rar) este nevoie să dau un restart la echipamentele de rețea (media convertor, router și … încă ceva, nu știu cum se numește). Pentru că-s foarte ascunse, prefer să le scot prelungitorul din priză pentru câteva secunde. Raspberry aș vrea să rămână pornit în timpul ăsta :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter