Încep să cred că-i rea-voință

Încep să cred că-i rea-voință ©

Eu sunt optimist de felul meu și, de fiecare dată când văd căcaturi făcute de primărie, cred că ori e lipsă de comunicare ori incompetență. Nu că oricare din astea ar fi bune, dar să zicem că oamenii încearcă.

Doar că, uneori, sunt mizerii care te fac să aduci cu greu o altă scuză decât rea-voința. Pur și simplu, nu ai cum.

La începutul primăverii ne plimbam prin Eforie Nord. O bucată din bulevardul principal era în lucru. Să zic că erau vreo 50-100m, acceptabil. În mintea mea naivă, s-ar fi putut rezolva până în vară.

Ieri, ghici ce? TOT BULEVARDUL era în lucru. Cum poți omorî mai ușor un oraș dacă nu prin a-l bloca pentru cele trei luni în care „scoate banii”?

Și pe bune, că nu-i caz singular. Se toarnă asfalt pe pământ, se plombează gropile cu nisip, canalizările sunt lăsate, se reabilitează poduri șamd. Cazurile în care s-a turnat asfalt doar pentru a fi decopertat peste câteva săptămâni sunt atât de dese încât nici nu știu dacă trebuiesc menționate.

Nu mai știu dacă am scris despre rezultatul sesizării în cazul gropilor:

La vreo săptămână după ce seziarea s-a plimbat de la un departament la altul, SPIT a marcat rezolvarea ca rezolvată cu nota „trimis mai departe la Confort Urban” (citat aproximativ din memorie).

După încă vreo săptămână, mă sună un domn:

– Bună ziua, domnul Staicu? Sunt inginer X de la Confort Urban, uitați, sunt aici pe strada cutare, chiar în față la SPIT, puteți veni să-mi arătați gropile?

– Bună ziua, nu pot veni, dar uitați-vă un pic în stânga, chiar nu vedeți o groapă? Și vreo 20m mai sus nu vedeți alta?

– Ah, alea?

– ….

– Ok, haideți că facem proces verbal. O zi bună.

Și cam asta a fost. După încă una-două săptămâni primesc o scrisoare recomandată (pentru care a trebuit să mă duc la poștă) prin care, pe scurt, mi se spunea să-mi iau gândul. Pe lung, era un mambo-jumbo despre cum bugetul este limitat și prioritare sunt chestiunile urgente. Mi se pare normal, mai ales că alea abia dacă au vreo patru ani…

Oricum, tovarășu’ de la Confort Urban nu vedea gropile! La fel cum internauții au dezvoltat ad blindness, la fel și domnii de acolo au dezvoltat un pot hole blindness. Dacă nu le sunt arătate cu degetul, nu le sar în ochi!


Fără legătură: facem pariu că tramvaiul ăsta va reporni peste cel puțin patru luni?

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter