It takes a village…

It takes a village… ©

Din ciclul „eu te-am făcut, eu te omor”, doamna în cauză se pare că a luat-o literalmente:

Mama băiatului, suspectată că și-a bătut fiul până a murit, a fost reținută, fiind acuzată de violență în familie sub forma omorului, informează Mediafax.

Sursa

Dar partea cu adevărat interesantă este asta:

Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut și de vecini.

Dacă i-a dat de l-a omorât, e clar că de obicei nu-i dădea doar o palmă și-atât.

De obicei, părinții violenți sunt cunoscuți în bloc. Când eram mic, aveam niște vecini în bloc. Își băteau copiii zilnic, din orice motiv. Nu aveau motiv? Îi băteau că nu le-a dat motiv să-i bată! Știi cine știa de treaba asta? Tot blocul. Și blocurile din jur.

Sigur, atunci erau alte vremuri, bătaia era ruptă din rai, cumva acceptată de cetățeni și nu s-a luat nici o măsură, niciodată. Cred că la începutul anilor ’90 nici nu aveau ce să pățească…

Într-un bloc cu 4 etaje sunt 40 de apartamente. Într-unul cu 10 etaje sunt 80+. Absolut toți dintre cei ~100 de oameni care locuiesc în acele apartamente și știau că acei copii și-o luau sunt responsabili moral pentru moartea acelui copil.

Ce ar fi putut face? Pe rând: vorbit cu părinții, cu poliția, cu protecția copilului.

Dar nu e treaba noastră, nu ne băgăm, ce o să zică lumea?

2 Comentarii

Mălin a scris

Stai să ne înțelegm puțin că mie mi se pare cam amuzant ce spui la final.
1. Cunoști caz concret în care un idiot agresiv a fost convins de vorbă bună? Ultima dată cânt am încercat personal așa ceva replica a fost de genul: „Ce te bagi tu mă? Îți stau dinții prea bine în gură?”. Așa că vorbit cu părinții agresivi e din start oarecum meh… pentru că nu obții altceva decât dușmani gratis și de regulă sunt puși pe fapte mari când încerci să le schimbi lumea.
2. Atitudinea miliției în cazurile de violență domestică e arhicunoscută. „Ei, lasă că vă împăcați voi” e motto-ul poliției în astfel de cazuri. Deci vorbit cu poliția e în 9 din 10 situații o pierdere de timp.
3. Vorbitul cu „Protecția Copilului” e probabil cea mai bună idee pe subiect. DAR, nu e chiar așa de simplu. Ca să se pornească o anchetă e nevoie de probe, de martori etc. se ajunge la un tribunal, trebuie să te duci la procese, să declari, să duci probe. Nu e ca și cum „dai și fugi”.

De asta nu se prea bagă nimeni nicăieri unde nu prea există legi clare și nici organe care să le pună în aplicare. O aroganță dinasta se poate întoarce foarte ușor împotriva ta și te poate costa enorm, mai ales în România. De ce să te legi la cap când nu te doare?

Ionuț Staicu a scris

@Mălin: Te înșeli. Atitudinea poliției în cazurile de violență domestică unde sunt implicați minori este ușor diferită decât atunci când nu sunt minori implicați.

Cât despre vorbit cu părinții agresivi, e posibil să ai dreptate. Dar când se duc cinci vecini la ușă la el s-ar putea să nu mai fie atât de cocoșel. Zic și eu…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter