Arată-mi unde e scris!

Arată-mi unde e scris! ©

Uită-te un pic la istețul asta: a parcat aiurea și acum face scandal. Că ce, unde zice că nu are voie să parcheze aiurea? Ia, să vină Poliția, să-i facă dreptate.

Practic, ăia de la LIDL au făcut ce Poliția Rutieră nu e capabilă: i-a taxat pe ăia care au parcat aiurea. Doar că ăștia, în loc să își accepte că au greșit, au zis că e rost de ceva scandal. Sigur-sigur o să zică ăia „da boss, scuze, n-am vrut să vă blochez mașina”.

E plină societatea de idioți de genul ăsta: dacă nu este nici o lege care să le interzică, este evident, permis.

Nu este absolut nici o lege care să-mi interzică să trag bășini în autobuz, de exemplu. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să o fac!

Poliția a zis „casa lor, regulile lor”.

6 Comentarii

Ady a scris

o să mă uit data viitoare pe regulamentul afișat la intrarea în parcarea magazinului lidl unde merg de obicei. sigur scrie mai mult de faza cu 2 ore, că e o chestie cât juma’ de cearșaf.
în plus, faptul că nu parchezi lângă magazin e o chestie cunoscută, acolo parchează mașinile de aprovionare. iar codul civil vechi (nu mai știu ăsta nou) la anumite subiecte statuta ca izvor de drept ”obiceiul locului”. așa că boului ăstuia i se poate arăta scris tot ce vrea.
ca să nu mai zic că există un principiu de drept ca zice că nu te poți apăra susținând că nu cunoști legea.

Alex a scris

Asa isi dau oamenii masura umanitatii si civilizatiei lor: comportamentul cind ajung intr-un loc unde nu percep reguli la fel de stricte ca cele cu care sunt obisnuiti.

In orase nu-ti vine sa arunci pe jos chestii, ca te vad cunoscutii + poate chiar ai ghinionul sa dai de-un politist local zelos care-ti fute o amenda de nu te vezi. Dar la munte, sau pe plaja? Imediat se decanteaza oamenii in doua grupuri: aia care string dupa ei cuminti, si duc sacul cu gunoaie dupa ei … respectiv aia care arunca gunoaiele peste tot, ca „e voie, ce dracu”.

Aceeasi chestie si cu parcarea Lidl. O percepe lumea ca fiind privata si deci lipsita de reguli la fel de stricte? Imediat iese maimuta din om, se simte boss de boss, si face ce vrea el. Altii incearca sa parcheze frumos si ordonat chiar si cind merg pe coclauri.

Civilizarea e un proces social. Dupa suficienti ani de atras atentia oamenilor ca par niste maimute, unii se vor prinde. Da’ mai este de munca.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter