Cerere de demisie

Cerere de demisie ©

Citesc articolul ăsta și mă crăcănez de râs încă de la titlu. Cum adică „nu semna o demisie dacă ți-o dă angajatorul”?

Sigur, sunt angajatori care fac chestii de genul ăsta, că altfel n-ar exista articole de genul, dar ghici ce? Dacă un angajator te vrea plecat, cât de greu crezi că-i va fi să te facă să pleci singur?

Eu numesc treaba asta război de gherilă, unde îl poți măcina psihologic pe celălalt suficient cât să-l faci să renunțe singur. De la volum de muncă mărit până la rahaturi gen rație la hârtie igienică sau contorizarea timpului petrecut la baie.

Metode de a face pe cineva să renunțe sunt bune și relativ eficiente, dar nu sunt în beneficiul nimănui.

Dar ce ar fi infinit mai eficient (și nu tot atât de simplu) ar fi să lucrezi cu angajatul, nu împotriva lui. Să construiți un loc de muncă eficient, care încurajează chestii, din care toată lumea are de câștigat.

Dar ce știu eu, sunt freelancer…

6 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@alescx: Corect, dar o combinație între citat articolul respectiv și lipsa din câmpul muncii a făcut să nu prind eroarea.

Din câte am înțeles, se face o demisie „preventivă”: angajatorul are demisia ta dar nu e datată; dacă nu-i place freza ta pune data și gata :)

iuliancalin a scris

Când angajatorul îți scrie demisia, e foarte bine. Când îți scrie tu demisia, pa șomaj.
Eu am avut accident acum in martie, îmi rupsesem un genunchi, mă operase, și angajatorul m-a sunat să mă duc la muncă, daca nu îmi scrie demisia.
Pff, i-am închis telefonul.
Pa.

Alex a scris

Diferenta este destul de interesanta, totusi.

Legea romana, ca si cea europeana in general, este destul de protectoare cu angajatul. Asta insemnind ca nu-l poti da pe om afara nitam-nisam, doar fiindca te-a apucat pe tine. Trebuie sa justifici treaba aia, iar justificarea inseamna sa-i atragi atentia ca nu-si indeplineste criteriile de performanta, sa-i dai timp sa remedieze chestiunea, samd. Foarte multi angajatori nu se chinuie cu toate hirtiile necesare.

Pe de alta parte, la demiterea unui angajat se noteaza motivul (exemplu: faimoasa „litera i” pe codul de munca dinainte de 2003). Informatia asta ramine in cartea de munca, si daca ai fost data afara pe motiv nasol, viitorii angajatori ar putea sa fie reticenti in a te angaja.

De asta se si recurge la tactica asta cu „semneaza-ti demisia de buna voie”: tu stii sigur ca in cartea de munca este demisie (si nu dat afara cu motiv naspa) – iar firma scapa de bataia de cap de a justifica demiterea. Win-win daca oricum nici tu nici firma nu va mai suportati.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter