Mic, Mediu, Mare

Mic, Mediu, Mare

La toate lanțurile de fastfood (McDonalds, KFC) când comanzi chestii ai, de obicei, două opțiuni: mediu și mare. Cartofi, suc, toate sunt ori medii, ori mari. Ceea ce este stupid, deoarece mediu implică poziția de la… mijloc. Ori nu poți avea un produs de mijloc când ai două opțiuni!

Iar dacă încerci să-ți folosești logica și să ceri „vreau meniu mic”, ești, inevitabil, corectat: „nț, avem doar mediu și mare!

DOAR CĂ!

La McDonalds există și treaba asta, numită Shake. Care vine, evident, în două mărimi; MIC și MARE! Nu există mediu!

Și am întrebat-o ieri pe o domnișoară de la Mc care-i faza? De ce ăla e mediu iar ăla e mic?

Dacă o persoană ar putea da ecran albastru, cel mai probabil ar fi făcut-o.

6 Comentarii

Ady a scris

de unde să știe amărâta aia așa ceva?!
cel mai probabil nici nu și-a dat seama că pt cele mai mult produse are opțiunile „mediu și mare” și pt ăla are ”mic și mare”. în astfel de joburi nici nu ești atent la logică (în cazul în care deții un minim de așa ceva), ești pe automat.

seba18 a scris

Ia-o altfel, ca să gasești logica. Ei au 3 tipuri de pahare în care servesc diverse lichide: pahar mic, pahar mediu și pahar mare. Doar că unele băuturi nu sunt servite decât în pahar mediu și mare, opțiunea „mic” nu e disponibilă pentru că, să zicem, de dragul argumentării, în cazul băuturii respective funcționarea repetată pentru intervale atât de mici necesare umplerii unui pahar „mic” ar duce pe termen lung la defectarea dozatorului. Așa că sunt disponibile doar opțiunile (de pahar) mediu și mare.

Așadar „mic”, „mediu” și „mare” definesc tipul paharului, deci cantitatea de băutură aferentă, și nu băutura în sine. Ce ai făcut tu e sinonim cu a spune „prețurile sunt scumpe”, când e clar că prețurile pot fi doar mici sau mari, iar scumpe/ieftine sunt doar produsele (a.k.a. asociere greșită între unitatea de măsură și elementul măsurat).

Disclaimer: înțeleg punctul tău de vedere, că nu-s bătut în cap. :D Dar cred că și logica de mai sus merită luată în seamă :)

Marius a scris

Uneori am impresia ca aia e denumirea pur si simplu a diverselor chestii de le au la vanzare. Ma duc mereu la Starbucks in UK si cer un ceai verde cu gheata si mango iar intrebarea e mic mare mediu desi mic mare si mediu par sa fie la fel de cate ori comand.
Alta chestie doresc sa stie daca doresc sa servesc in local sau plec singura diferenta fiind defapt paharul de plastic la plecare si ceasca de ciob servita acolo. Optional poti sa ceri pahar de plastic si sa bei in local….

Alex a scris

Inlocuieste „mediu” cu „typical” din engleza sau cu „normal” din romana, poftim. Sensul figurat al cuvintului este de „echilibrat, ponderat”. Eu zic ca merge binisor acest cuvint.

Si da, nu-i obligatoriu sa existe ambele extreme. Pot sa-ti zic ca un iepure este de dimensiune medie chiar daca nu-ti zic cum ar arata un iepure pitic.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter