Android și difuzorul intern

Android și difuzorul intern ©

Telefonul meu anterior era un iPhone 4s. Era lent, nu prea mai ținea bateria, mă rog, probleme de telefon de 6+ani… Băi, dar un lucru puteam să-l fac sigur și fără probleme: puteam vorbi la telefon.

Ceea ce nu se poate spune și despre Android. Telefonul vechi al nevestii – un Nexus – rămânea fără microfon în mijlocul conversației. Uneori își revenea singur, alteori voia restart. Telefonul actual al nevestii – Nokia – are cam aceeași problemă, dar cu difuzorul: uneori nu mai aude interlocutorul. Se întâmplă rar, o dată pe lună sau chiar mai rar, dar se întâmplă.

Ha ha, are ea ghinion.

Doar că …. Cine are fix aceeași problemă? Eu! Dar cu un twist! Se întâmplă zilnic. De fapt, două restart îmi merge vreo cinci minute, după care… Pac, nu se mai aude. Pe speaker merge bine, doar difuzorul intern face figuri.

Am incercat și în safe mode, la fel. Și acum nu știu dacă e o problemă hardware sau nu. Sunt pe punctul de a da factory reset, dar nu știu cum funcționează backup pe android, cum sunt salvate setările șamd.

6 Comentarii

CP a scris

Am avut Nokia Lumia, problema era cunoscută. Apărea din cauză că în intrarea pentru mufa de căști se adunau tot felul de mizerii iar telefonul credea în unele momente că are căștile băgate. După curățare nu m-ai făcea. Vezi poate e aceași cauză.

Andrei Telteu a scris

Am avut o chinezărie android GoClever, apoi un Allview, apoi OnePlus Two, acum dor ce am trecut pe un Xiaomi Mi 9. Nu am avut niciodată vreo problema de genul cu apelurile. Doar la Allview după ce i l-am dat cuiva au apărut probleme de genul.
Acum toată familia mea are Xiaomi. Toate merg bine fara nicio problema de genul.
Du-l in service sau ia altul. Preferabil să fie flagship daca vrei siguranța să nu ai astfel de probleme.

Alex a scris

@Ionuț Staicu: Poate e vorba de vreo aplicatie pe care o aveti instalata amandoi si care nu se impaca bine cu telefoanele nokia. Mie de exemplu mi se mai intampla ca daca in timpul unei videoconferinte pe Messenger sa fiu sunat si pe telefon toate sunetele(youtube, system, alte aplicatii) sa fie redate prin earpeace nu prin speaker. Se rezolva cu o oprire fortata a aplicatiei Messenger. Poate e ceva asemanator si in cazul vostru. O aplicatie care interfereaza cu alta in anumite conditii. Sunt la al 4lea smartphone Samsung si pronbleme in timpul apelului de voce nu am intampinat. Poate intreruperi din cauza semnalului slab, dar nu cred ca e cazul la voi. Nu fac reclama la Samsung doar ca s-a intamplat sa folosesc doar telefoanele lor. Desi nu cred ca are relevanta producatorul in situatia asta. Refuz sa cred ca Nokia nu sunt capabili sa ofere cea mai banala functie a unui telefon.
Cat despre revenire la setarile din fabrica. Eu nu restaurez datele din cloud. Prefer mereu sa o iau de la zero, pe curat. Ceea ce ar fi recomandat si in cazul tau. In cazul in care o anumita aplicatie e de vina. Ai posibilitatea sa salvezi o copie a datelor in G Drive. Copie de care esti intrebat daca vrei sa o restaurezi la revenirea la setarile din fabrica sau la setarea unui nou dispozitiv. Mergi in setari la backup and restore si „Backup my data” in contul Google.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter