N-avem noi timp de prostii

N-avem noi timp de prostii

În cazul în care nu știai, medicii au început relativ recent să se spele pe mâini, după ce, pe la mijlocul anilor 1800, un nene a observat că rata mortalității infantile e mai mare în cazul medicilor care înainte de nașteri se ocupă cu autopsii. Ai putea crede că medicii s-au conformat? Ei bine, a fost luat în râs toată viața și, până spre sfârșitul anilor 1800, medicii ziceau că sunt prea ocupați să salveze vieți, n-au timp de prostii de genul spălatului pe mâini.


Uneori, magazinele ne aduc aminte cât de fragilă este tehnologia. Și se întâmplă mai des decât crezi: ba nu merge plata cu cardul. Ba Revolut te taxează de două ori. Ba ING aruncă în aer tot datacenter-ul. Chestii.

Intru la Profi, îmi umplu coșul cu chestii și merg să le plătesc. La casă, un anunț printat pe o foaie A4: nu merg plățile cu cardul. Perfect, las coșul, plec și mă gândesc: pe cine ajută anunțul ăla când ești la casa de marcat? Pe vânzător? Sigur nu. Pe cumpărător? La fel de sigur, nu; în cel mai rău caz e plin de draci. Atunci? De ce sunt puse acolo? Poate că un astfel de anunț ar fi mai potrivit de plasat la intrare sau în zona coșurilor? Eh, n-avem noi timp de prostii!

S-a întâmplat o dată la LIDL să nu meargă plata cu cardul și aveau grijă să anunțe în difuzoare la fiecare cinci minute treaba asta. Kudos!

O scurtă paranteză: având în vedere că la Profi am văzut unt la 15 lei (cred că era Albalact), o să ajung în curând să-mi cumpăr doar President, ca ultimul amărât…


De Ziua Marinei intru într-o alimentară să iau înghețată. Eu și restul de 75784894 oameni care plecau de acolo. Iau înghețata, caut un coș: nimic. Judecând după toaaaaate gunoaiele aruncate la ușa magazinului, ajung la concluzia că nu eram singurul cu problema asta.

Intru în magazin, îi zic doamnei de acolo: nu aveți o cutie mare să o folosiți pe post de coș de gunoi? Nu, că ne dă amendă. Păi și pentru un morman de gunoaie nu vă dă? Pui o cutie pentru jumătate de oră, cât trece puhoiul! Nu, că ne dă amendă! N-avem noi timp de prostii…


Semnul de la o farmacie arăta vreo 80°C și ora 33:49 sau pe acolo. Intru acolo să-mi iau chestii, îi zic doamnei că semnul arată aiurea și că la fel de bine ar putea să-l oprească, dă din umeri, nu-i treaba ei. N-avem noi timp de prostii.


Dacă întrebi pe cineva de ce merg lucrurile prost în țară, o să-ți găsească sute, poate chiar mii de motive. Că nu e autostradă. Că-i corupție. Că Soroș. Că poliția. Că nu-știu-cine.

De fapt, o bună parte din lucrurile care merg prost în țară au ca motiv fix asta: „n-avem noi timp de prostii”.

6 Comentarii

Ady a scris

la lidl încă e 10 lei pachetul de unt 80% grăsime de 250 gr. acum vreo 2-3 săptămâni a fost o promoție la 7 sau 8 lei pachetul, am luat 3, mai am un pic din al doilea (pe care o să-l folosesc în max juma de oră la o pastă de pește) și un pachet întreg. acu’ îmi pare rău că n-am luat mai multe.

înțeleg ce zici, dar nu-mi vine niciun exemplu concret în minte, așa că mă leg și eu de fleacuri. :)

Andrei a scris

Pe vremea aia majoritatea medicilor/chirurgilor nu aveau facultate. De asta s-au și făcut specializările pt a nu permite oricărui terchea berchea ce nu leșină când vede sânge să practice profesia. Ca fun fact, în era medievală erau boluri cu apă la banchete unde se spălau oamenii pe mâini și se ștergeau înainte de masă fiindcă nu era inventată furculița încă și mâncau cu mâinile.

Ady a scris

@Andrei: sorry, dar în Vestul Europei medicii aveau facultate/școală de medicină. poate pe la începutul anilor 1800 chirurgii să nu fi avut facultate/școală de medicină, ci doar medicii (aparent cică exista o distincție), dar la mijlocul anilor 1800 toată lumea avea studii medicale.
dacă tu te referi la Evul Mediu, Renaștere e altă poveste.
https://www.mdmag.com/physicians-money-digest/lifestyle/montpellier-france-oldest-medical-school-europe
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1119265/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_medical_schools_in_the_United_Kingdom

Alex a scris

In Constanta am gasit singura patiserie … fara nici un semn, anunt, ceva care sa-ti zica ce produse au in geam. Asa ca absolut toata lumea statea de 3x mai mult sa intrebe „ce-i aia”, „dar aia cu ce-i facuta” etc etc.

Bai frate, deci te afli zilnic in ghereta aia infecta in care vinzi aceleasi cacaturi. Cit de greu iti este sa te prinzi ca daca scrii pe niste fituici numele produsului + ce contine, oamenii se lamuresc singuri ce vor sa cumpere, si merge mai repede?

Da’ mna… bagpulism la maxim.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter