Keep dreamin’. California dreamin’

Am văzut aseară o parte din California Dreaming. Îți aduci aminte de Borat? Filmul ăla ce s-a filmat într-un sătuc uitat de lume din România, dar acțiunea se petrecea în Kazahstan? Atunci toți au sărit ca arși: că fac ăia țara de căcat, că ne pun într-o lumină proastă, că nu știu ce, că nu știu cum…

Ei bine, dragii moșului, aceeași impresie mi-a lăsat-o și acest mirobolant film. Dacă aș fi cinic, aș spune că nu s-a pierdut nimic de valoare prin moartea regizorului. Dar nu sunt….

Oricum, dacă nu aș fi în România și m-aș uita la film, aș înțelege următoarele: [spoiler!]

– fiecare gară (din România) are un șef care este mai presus de lege, prin urmare fură tot ce prinde de prin trenuri;

– toate fetele românce sunt curve (bine, asta nu că n-ar fi adevărat :P );

– românii fac greve oricând se apropie un eveniment important sau când vin persoane străine în sat;

– primarii de la sate sunt atât de dobitoci încât au impresia că pot „înfrăți” două sate/orașe/localități după o discuție cu un cadru militar;

– un șef de gară știe engleză mai bine decât un primar. Nu ar fi amuzant ca tu, ca și primar al unui sat, să nu știi ce vorbește un șef de gară? :twisted:

– etc, etc..

Concluziile astea le-am tras după aproximativ o oră de film. M-am uitat doar o oră nu pentru că îmi era somn, sau că aveam altceva mai bun de făcut, ci doar pentru că m-am plictisit de moarte :|

Întrebarea mea este:

filmul este neterminat în sensul că nu s-au terminat filmările, nu s-a făcut montajul sau nu a fost filmat ok? Întreb asta deoarece camera cred că a fost ținută fără niciun fel de suport/trepied sau ce naiba se mai folosește pe un platou de filmare.

Părerea mea este că i s-a dat o notă mare pentru moartea regizorului, nicidecum pentru calitatea filmului (care, așa cum am spus, este îndoielnică).

„În ziua de 25 august 2006, regizorul Cristian Nemescu a fost ucis într-un accident rutier.
Ceea ce am urmărit este filmul său, așa cum arăta în acel moment”.

Un Comentariu

Despina a scris

Intamplator aseara am incercat sa vad acelasi film, California Dreamin’! Tot intamplator, sau nu :D, am adormit dupa aproximativ 40 de minute. Cred ca mi-au fost de ajuns acele cateva zeci de minute incat sa-mi fac o parere despre film:
1) nu stiu in ce categorie sa inscriu filmul :D, poate s-o gasi cineva sa ma lamureasca;
2) actiunea este un pic „trasa de par”. Nu stiu daca cineva ar avea tupeul sa opreasca un tren plin cu soldati americani (nu pt ca ar fi aia bau-bau ci doar pt ca nu este permis asa ceva) atata timp cat se stie ca au libera trecere.
Sper sa vad si restul filmului, dar sansele sunt slabe! Poate daca se gaseste cineva sa mi-l descrie ca fiind film de Oscar >:)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter