Trecerile de pietoni iluminate

Trecerile de pietoni iluminate

Dacă vrei să traversezi strada noaptea, ai șanse destul de mari să nu te vadă șoferii, mai ales dacă trecerea de pietoni este mai… ascunsă.

Nu știu dacă se întâmplă chestia asta și în alte orașe, dar de câteva zile am observat unele treceri de pietoni ceva mai … iluminate. Mai precis, pe fiecare trotuar există un proiector puternic care te face vizibil de la o distanță considerabilă.

Nu știu cine e responsabil de treaba asta: Primăria, Ministerul transporturilor, altcineva, dar merită felicitat.

Kudos!

8 Comentarii

Alex a scris

Ca sofer incepator, nu pot spune decit „multa muie” pentru trecerile prost semnalizate si rau marcate. Cel mai naspa e fie si putin stearsa vopseaua, ca sa nu vezi ca e acolo trecere decit cind esti linga ea; daca ar trebui sa frinez in secunda aia, ar fi deja cam tirziu.

Ar trebui lumina pe marginea drumului + 3-4 beculete in beton, PE trecere. Sa fie clar pentru toata lumea.

seba18 a scris

@Alex: exagerezi. Ai indicator de trecere pentru pietoni, pe care nu ar trebui să îl ratezi.
Să vezi ce fun e în Germania – cel puțin în zona Bavariei – unde trecerile de pietoni nu sunt marcate cu „zebre”, ci doar cu linie continua de început și de sfârșit al trecerii…

Alex a scris

@Seba18:

Problemele locale cer solutii locale. Vorba lui Ionut, cind semnul de atentionare „Trecere de pietoni” e ascuns in copaci, iar trecerea de pietoni obturata de masini parcate pe marginea intersectiei … pai normal ca incep sa ma gindesc la solutii alternative functionale.

Cit despre Bavaria, poate modelul ala de traversare merge la ei, in ecosistemul lor. Nu prea mi se pare relevant pentru discutia de fata, poate doar asa sa ne uimim ca la ei merge si asa.

Ady a scris

socrul unei prietene, șofer prudent de felul lui, a accidentat pe trecere un pieton. semnul ascuns printre copaci, seara târziu/întuneric, zonă (inclusiv trecerea) prost spre deloc luminată, pietonul în haine închise la culoare.
doar faptul că omul circulă prudent, cu viteză mică în localitate a făcut ca pietonul să se aleagă doar cu o mână fracturată și niște vânătăi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter