Eu zic să-i trimiteți direct la Harvard…

Eu zic să-i trimiteți direct la Harvard… ©

Eu sunt de părere că sunt destul de puțini oameni proști în adevăratul sens al cuvântului (să te uiți în ochii lor și să le vezi ceafa, de exemplu). Majoritatea celor considerați proști de societate sunt doar… inteligenți în mod diferit.

Când lucram în service-ul auto, aveam un coleg care, după toate standardele societății era… prost. Ba chiar unii ceva mai îndrăzneți ar fi putut spune că era retardat de-a dreptul. Doar că omul era un meseriaș cum rar găsești. Era capabil să repare absolut orice defect la orice mașină, fără nici un manual, diagnoză sau alte minuni tehnologice mai nou de secolul XV.

Eh, dragii noștri guvernanți au amestecat iar sistemul de învățământ și au propus ca cei care nu iau o notă de trecere să fie înscriși automat la școlile profesionale. Iar elevii se simt, cumva, lezați de toată povestea asta și pun la cale un protest. (dacă nu se face dansează un Pinguin… degeaba).

Într-un fel e de înțeles. Copiii nu vor să fie asociați la modul „ah, te duci la profesională, ești prost”, Doar că, statistic, nu cred că sunt foarte mulți elevi care s-au dus acolo benevol în ultimii 30+ ani. S-au dus că situația materială/ familială/ intelectuală îi obliga într-o oarecare măsură să ajungă acolo.

Adică fix cum se va întâmpla și de acum înainte.

Cu legătură:

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter