Exercițiu de imaginație: ce știi să faci?

Exercițiu de imaginație: ce știi să faci?

Am mai abordat subiectul ăsta în care nivelul tehnologic necesar construcției unui dispozitiv depășește capacitatea de înțelegere a unui singur individ.

Și luăm as granted lucrurile din jurul nostr, fără să ne dăm seama cât de vulnerabili suntem în cazul în care… nu știu, se rupe o bucată din continent și rămâi singurul om pe o rază de 500km. Sună ridicol, dar e un exercițiu interesant de „ce-ar fi dacă”.

Ești capabil să găsești apă? Să faci un foc fără să ai chibrituri? Să recunoști câteva plante sălbatice comestibile? Să generezi electricitate? Să construiești un aparat de radio (presupunând că ai o mână de componente în zonă) șamd.

Oare cât ne-ar lua să ne revenim – ca nivel de trai – dacă oamenii care proiectează toată tehnologia din jurul nostru ar dispărea?

Exemplul de azi: Cât de complexă e o placă video? Cât de posibil este să construiești una acasă? Ei bine… să zicem că este posibil.

Un Comentariu

Andrei a scris

Eu aș bărbieri și tunde oameni. Aș educa oamenii din jur cum să folosească cuțitele și topoarele. Adică le-aș zice cum se accidentează cel mai ușor. Aș putea face sulițe, arcuri, săgeți și praștii utile la vânat. Toate astea din memorie uitându-mă pe yt. Da, la început e mai greu, dar măcar am o idee și după primele încercări m-aș descurca. Chestiile astea le-aș da la schimb pe alte chestii utile.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter