Cum schimbi becul de far la o mașină?

Cum schimbi becul de far la o mașină? ©

Schimbatul unui bec era una dintre cele mai simple operațiuni la o mașină: scoți o mufă, muți o clemă, scoți becul, pui lucrurile la loc. Puțin câte puțin, lucrurile au început să se complice, astfel încât o operațiune care ar putea dura 2-3 minute durează… ore.

Prin 2003 am descoperit prima dată un astfel de specimen, în care trebuia să demontezi interiorul aripii pentru a schimba becul de semnalizare. O adevărată minunăție tehnologică…

Recent am vrut să ajut pe cineva să schimbe becul de la un far la un… cred că era VW. Țeapă, trebuie scos ori farul ori bateria, pentru că atunci când proiectăm compartimentul motorului nu ne gândim decât la „las’ că vine prostu’ la reprezentanță pentru orice căcat”.

Un prieten are un BMW care a fost, fără excepție, la absolut toate reviziile, orice intervenție a fost necesară s-a făcut la reprezentanță șamd. Efectiv e o mașină întreținută ca la carte.

Doar că s-a ars becul de frână stânga-spate. S-a dus la service pentru un bec. Iar la service i s-a spus că… problema nu este la bec. Este la computerul de bord. Soluția? Trebuie resoftat sau chiar schimbat computerul de bord și este mai cost-effective să schimbe mașina cu totul.

6 Comentarii

Silviu a scris

Anul acesta mi s-au ars becurile de la faruri la ambele masini, la diferenta de cateva zile. Becurile de la Philips care se lauda ca sunt mai luminoase tin 1-2 ani. Cele originale m-au tinut 5-6 ani. La Fiesta am reusit sa schimb singur dupa ce m-am uitat pe youtube. In schimb la Golf 6 e complicat rau. Cred că trebuie să dau grila și bara jos, deci mă duc în service…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter