Plata cu cardul și livrările

Plata cu cardul și livrările

Există mitul ăsta în online-ul românesc: „comenzile plătite cu cardul ajung mai greu”, prin urmare, soluția e simplă: plătim cash. S-a ajuns chiar în punctul în care eMag taxează suplimentar plata ramburs. (bine, pe de altă parte, PCGarage taxează și plata cu cardul, dar asta e o altă poveste).

Oricum, e doar un mit. Oarecum.

Trei sferturi din comenzile făcute anul ăsta de mine la diverse magazine online românești au întârziat cel puțin o săptămână. Dintre cele ramburs? Absolut toate au ajuns a doua zi.

Da, știu, nu reprezint un eșantion relevant în vreo statistică, dar mult timp de acum înainte voi plăti doar cash.

5 Comentarii

Ady a scris

1. la comenzi on-line plătesc în general cash, tocmai din cauza acestor povești. cred că am plătit o singură dată cu cardul o carte, care trebuia ridicată din show-room de altcineva, în altă parte. dacă-mi amintesc bine a avut o singură zi de întârziere.
2. plătesc cu cardul pe site-ul de unde îi cumpăr pisicului mâncare, silicat, etc pt că pur și simplu nu se permite plata cash-ramburs. au livrat absolut întotdeauna în intervalul de 2-5 zile menționat pe site (mai puține atunci când tot intervalul de la comandă până la livrare este în cursul aceleiași săptămâni lucrătoare, vreo 4 sau 5 zile dacă prinde și un week-end), deși produsele vin din străinezia.

Alex a scris

M-au surprins placut livrarile in box, la Petrom. Am luat de doua ori, plata cu cardul, au sosit in max 3 zile.

Da, la plata cu cardul, livrare prin curier, astepti pana au ei (fie curierii, fie emag, fie firmele din marketplace) chef.

Empire a scris

Eu in schimb am probleme si cu livrari ramburs, dar macar daca intarzie prea mult imi pot cumpara din alta parte si pot anula comanda lor. La fel, daca vine cutia varza, pot refuza coletul. Daca nu, trebuie sa ma rog eu sa-mi returneze banii daca sunt probleme sau sa astept mult si bine sa o primesc.

Andrei a scris

E un mit evident, asemănător cu mitul ăla că odată ce plătești cu cardul și te răzgândești/ nu-ți place produsul/ are defecțiuni, țin de banii tăi săptămâni bune sau chiar o lună. Fac cumpărături online cu cardul doar atunci când nu am nevoie rapid de chestia aia, adică foarte rar fiindcă sunt mascul și nu cumpăr de plăcere.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter