De urmărit: Kurzgesagt

De urmărit: Kurzgesagt

Cred că unul dintre defectele (sau binecuvântările?) minții umane este imposibilitatea de a realiza insignifianța în the grand scheme of things. Și nu vorbesc despre mărunțișuri, gen alegeri locale sau prezidențiale ci de chestii un pic mai mari: cât de mare este planeta noastră, de exemplu.

Sau cât de mică este planeta noastră în comparație cu Jupiter. Sau că suntem literalmente un muc raportați la dimensiunea Soarelui! Sau cât de mic este Soarele în comparație cu alte stele mai mari.

Apoi dacă vorbim despre distanțele dintre planete… Oh, my. Creierul nu poate accepta ceva atât de departe încât luminii îi ia 8 minute sa ajungă, darămite distanțe de sute de ani lumină!

Eh, aici intră în scenă canalul Kurzgesagt, care explică anumite concepte complicate într-un limbaj simplu, folosind comparații mai… digerabile.

2 Comentarii

Mdue a scris

” insignifianța în the grand scheme of things.” – ce inseamna asta ?!? Cine/ce este insignifiant? Organismul care o sa colonizeze sistemul solar, si dincolo de el, in mod cert nu e insignifiant. Iar referitor la planeta noastra vs Jupiter, pai piatra noastra e mai buna decat un urias plin de gaze.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter