Despre evoluția copiilor

Despre evoluția copiilor ©

Am asistat recent la o discuție halucinantă despre creșterea copiilor și despre dimensiunile acestora în diverse faze ale copilăriei. Consensul general se pare este că la 10 ani un copil trebuie să aiba între 25 și 45 kg. Dacă e în afara acestei plaje, e o problemă.

În primul rând, este o variație de 100%. Deci un astfel de trebuie e la fel de util ca un cui în talpă. Este atât de stupidă variația încât nici nu are nevoie de alte comentarii.

În al doilea rând, corelația vârstă-greutate este la fel ca și cum ai încerca să afli consumul unei mașini în funcție de culoare. Adică e spre zero.

Da, sigur, există o oarecare corelație între vârstă și înălțime (e.g. toți pleacă de la ~50cm, la 4 ani toți au ~100cm șamd). Dar, de la un punct încolo, intervine genetica, dieta și, de ce nu, activitățile făcute de copil.

Dacă vrei să afli greutatea corectă a copilului (sau dacă „ești în grafic”), prezintă mai multe date ale problemei: ce înălțime are? Ce mănâncă? Cât de sedentar este? La fel și dacă vrei să sfătuiești pe cineva: cere aceste detalii.

Greutatea întotdeauna este raportată la înălțime și la nimic altceva.

Un Comentariu

Malin a scris

Eh, n-ai inteles tu unde bat astia. Problema e obezitatea omniprezenta.
Nu mai poti sa-i spui grasului ca e gras pentru ca esti grasofob, asa ca e musai sa te cobori la standardele lui ca sa nu-l ofensezi.
Daca copilul tau e slab, sau cel mult bine facut, e musai sa-i dai junk food de trei ori pe zi ca sa ajungi la standardele grasului.
Altfel, vin hipsterii peste tine si ajungi dracului la parnaie pentru grasofobie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter