Aventurile cumpărării unui instrument muzical

Aventurile cumpărării unui instrument muzical ©

Așa cum am zis mai demult, de mic mi-am dorit să învăț instrumente muzicale. N-am avut susținere și.. na, recuperez acum. După ce mi-am făcut damblaua cu chitara timp de aproape zece ani (nu, nu știu nici un cântec cap-coadă, da, sunt mulțumit de asta, mulțumesc de întrebare), am zis să mai adaug un instrument la skillurile basic.

Am o vioară în casă, dar mi se pare că este un instrument atât de greu încât este imposibil să înveți fără profesor. Rămâne în cutie, poate data viitoare. Următorul instrument? Pianul! Să-ți povestesc prin ce am trecut până am ales ceva – sper – decent.

Prima mea idee a fost să iau o clapă MIDI, o conectez la PC (sau iPad) și încerc să învăț. Idee bună până am ajuns la sfatul dat de ABSOLUT toți: clapele trebuiesc să fie weighted și full size. Astea simulează cel mai bine clapele de pian, ergo sunt cele mai bune.

Cea mai ieftină clapă MIDI care îndeplinește condițiile astea este destul de scumpă (2000+ lei – un M-Audio parcă) și parcă n-aș vrea să bag atâția bani din prima. Iau ceva, văd cum e, dacă-mi place, fac upgrade (cum am făcut și la chitară).

Am zis: știu! Iau ceva SH! Doar că, fiind un domeniu absolut nou, efectiv nu știu la ce să fiu atent, deci pică. Dar am fost foarte surprins de prețurile de pe OLX: pianină (pian vertical, adevărat, cu corzi, nu electronic) de la 8-900 lei.

La chitară corzile aveau acțiunea de ~1cm => devenea destul de obositor (de fapt, upgrade-ul la chitară a venit după ce am încercat Ibanez-ul unui amic și am văzut diferența de acțiune…). Și am zis să nu iau chiar cea mai ieftină clapă, să nu aibă vreo chestie la care nu știu să mă uit, dar care o să mă încurce în viitor.

Și de la bugetul inițial, de 3-400 lei am ajuns până la punctul în care eram dispus să dau 1300 lei pe un set (clape+stativ+scaun+pedală), dar… aceeași problemă: clapele nu erau grele, erau semi.

Cele mai ieftine clape grele și întregi costă 1700+. De patru ori peste bugetul meu inițial, deci fuck it, nu. Și am tot oscilat între diverse mărci, modele, mărimi de mai-mai că am luat-o razna.

Tl;Dr: am luat Icon 8, aștept să vină.

3 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: exagerezi cu învățatul unui DAW, am luat clapele pe post de pian (ish). Sper să pot folosi garage band pe iPad, dacă nu… ableton live pe PC și aia e, n-am de gând să mixez chestii. În viitor POATE încerc să construiesc ceva de genul ăsta.

La vioară este greu cu… tot. Iar dimensiunile mele nu ajută nici ele :w00t:

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter