Uite un skill inutil în România

Uite un skill inutil în România ©

Dacă, la un moment dat în viitor, mă plictisesc de pian, mă gândeam să încerc o altă treabă mișto: dans. Și am găsit următorul film care explică în cinci minute de ce acest skill ar fi inutil în România:

Unde te vezi să dansezi așa? La vreo nuntă? Petrecere? Team building cu corporatiștii? Club?

Dansul este unul dintre puținele sporturi care ar putea fi practicate în societate – la fel ca sticlismul sau halberele – dar locurile în care ar putea fi practicat (în afara sălii de antrenament adică) sunt foarte puține. Greșesc?

5 Comentarii

Ady a scris

Într-o oarecare măsură greșești. Există cluburi/localuri în care se dansează doar anumite dansuri (nu doar d-alea generale, de bumți-bumți), auzisem de vreo două la un moment în București în care se dansau chestii latino: rumba, cha-cha, tanto argentinian, etc.
Sunt pasionați sau cluburi/școli de dans care închiriază săli pt intâlniri informale pt a practica un anumit dans sau mai multe. Am o prietenă care a făcut niște cursuri de tango și apoi participa când avea timp la astfel de seri (aveau o denumire specială pe care am uitat).
Cândva am avut o colegă în Constanța, fiică-sa participa la concursuri de dans sportiv, iar ei-părinții împreună cu o gașcă de adulți (inclusiv vârsta a doua spre a treia) se intâlneau periodic pt seri de dans, dansuri latino, de societate, sportiv, nu știu cum să le zic.
În prezent, pt foarte multe hobbyuri poți găsi câțiva zănatici cu aceeași pasiune și nu e valabil doar pt București.
Da, nu prea poți practica astfel de dansuri la nunți- botezuri- cumetrii-team-buildinguri, dar și acolo, dacă prinzi o melodie potrivită îți poți învârti nevasta pe pașii corecți ai dansului și lăsa poporul ca la dentist (mi s-a întâmplat de vreo două ori să surprind cupluri-altele decât mirii- dansând un vals corect) și într-un team-building în care n-am fost colegii au organizat concurs de dans.

Alex a scris

Exact cum zice Ady: odata ce stii dansa, poti folosi miscarile de dans si pe alte muzici, sau chiar daca se pune o piesa remixata. Pe scurt, devii inventiv si dansezi oriunde.

Faptul ca la nunti sau alte evenimente cu public mixt degenereaza mereu petrecerea in manele / muzica populara nu inseamna ca nu exista totusi multiple momente mai la inceput cind poti sa-ti etalezi linistit maiestria.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter