Dacă, la un moment dat în viitor, mă plictisesc de pian, mă gândeam să încerc o altă treabă mișto: dans. Și am găsit următorul film care explică în cinci minute de ce acest skill ar fi inutil în România:
Unde te vezi să dansezi așa? La vreo nuntă? Petrecere? Team building cu corporatiștii? Club?
Dansul este unul dintre puținele sporturi care ar putea fi practicate în societate – la fel ca sticlismul sau halberele – dar locurile în care ar putea fi practicat (în afara sălii de antrenament adică) sunt foarte puține. Greșesc?
E mișto să ști pentru tine în primul rând, apoi de exersat, aici e mai greu, dar cel puțin la ocazii și în club dacă ești fan, poți. Altfel poate ar fi interesant de creat niște meetups de dans. Sau poate deja există, cine știe 😀
Agăți gagici cu mai multă ușurință
cu ce e mai util fotbalul sau tenisul? pe lângă că dansul îțicrește încrederea în tine îți antreneazi și picioarele și echilibrul așa că îți vei rupe gâtul pe scări sau iarna mai greu.
@Andrei: tu ai citit doar titlul?
Într-o oarecare măsură greșești. Există cluburi/localuri în care se dansează doar anumite dansuri (nu doar d-alea generale, de bumți-bumți), auzisem de vreo două la un moment în București în care se dansau chestii latino: rumba, cha-cha, tanto argentinian, etc.
Sunt pasionați sau cluburi/școli de dans care închiriază săli pt intâlniri informale pt a practica un anumit dans sau mai multe. Am o prietenă care a făcut niște cursuri de tango și apoi participa când avea timp la astfel de seri (aveau o denumire specială pe care am uitat).
Cândva am avut o colegă în Constanța, fiică-sa participa la concursuri de dans sportiv, iar ei-părinții împreună cu o gașcă de adulți (inclusiv vârsta a doua spre a treia) se intâlneau periodic pt seri de dans, dansuri latino, de societate, sportiv, nu știu cum să le zic.
În prezent, pt foarte multe hobbyuri poți găsi câțiva zănatici cu aceeași pasiune și nu e valabil doar pt București.
Da, nu prea poți practica astfel de dansuri la nunți- botezuri- cumetrii-team-buildinguri, dar și acolo, dacă prinzi o melodie potrivită îți poți învârti nevasta pe pașii corecți ai dansului și lăsa poporul ca la dentist (mi s-a întâmplat de vreo două ori să surprind cupluri-altele decât mirii- dansând un vals corect) și într-un team-building în care n-am fost colegii au organizat concurs de dans.
Exact cum zice Ady: odata ce stii dansa, poti folosi miscarile de dans si pe alte muzici, sau chiar daca se pune o piesa remixata. Pe scurt, devii inventiv si dansezi oriunde.
Faptul ca la nunti sau alte evenimente cu public mixt degenereaza mereu petrecerea in manele / muzica populara nu inseamna ca nu exista totusi multiple momente mai la inceput cind poti sa-ti etalezi linistit maiestria.