Problema Y2K. Și ce urmează (Y2038)

Problema Y2K. Și ce urmează (Y2038) ©

Dacă ești suficient de bătrân, îți aduci aminte probabil de isteria Y2K, când, prin anii ’95-’96, a apărut peste tot problema calculatoarelor care stocau data în format de două cifre și, evident, a apărut și întrebarea: cum vor face distincție calculatoarele între anul 1900 și 2000? Oh, nu, apocalipsa!

Eh, anul 2000 a venit și a trecut, nu au crăpat calculatoare, nu s-au prăbușit avioane, pe scurt, nu a venit nici o apocalipsă. Poate în 2038? 🤞🏻

În fine, ești curios cum s-a rezolvat? Păi… asta pare a fi o soluție rapidă :D

3 Comentarii

Empire a scris

Mai mereu alarmele astea raman alarme si atat. Cei care pot rezolva problema o rezolva in timp util. Mi-aduc aminte de inca 2 probleme similare: Se termina ip-urile v4. Tragedie, sfarsitul lumii. 10 ani mai tarziu, tot se termina. Alta problema, acum 20 ani cand eram in scoala ziceau ca petrolul se termina in cativa 10 de ani. Petrolul n-o sa se termine niciodata. Toti cei care prevestesc probleme de-astea, cred ca cresterea ramane liniara si nu se plafoneaza sau scad niciodata.

Alex a scris

@Empire: O gramada de oameni au muncit ca sa inventeze IPv6, pentru a conserva putinele ip’uri pe format vechi care mai exista. O gramada de oameni muncesc la masinile electrice, pentru a conserva petrolul ramas.

E foarte usor sa sezi pe fund la tine in casa si sa zici ca „resursele alea nu se vor termina niciodata”. S-ar fi terminat de mult daca nu lucrau enorm de multi oameni la problema.

Asa va fi si cu Y2020 sau Y2038: sigur ca o parte din oameni vor rezolva din timp, dar altii se vor trezi direct cu sistemele nefunctionale.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter