M-am apucat de sport!

M-am apucat de sport! ©

Și nu e nici un fel de păcăleală. După 15 ani de sedentarism și 120 kg strânse cu sârguință am zis să fac o schimbare în viața mea, mai ales că am început să am probleme la a urca scările și.. na.

Cu mândrie raportez că am o săptămână de bandă, bicicletă, aparate al căror nume nu-l cunosc și… si mai multe aparate la fel de necunoscute.

Ah, și abonament la sală.

Și ca să fie treaba treabă, am zis că nu se poate să nu îmi iau și o brățară de fitness. Nu se poate să facem sport fără așa ceva, doar nu suntem sălbatici, nu?

Țelul e mărunt și realizabil: două săptămâni de sală. Prima a trecut (fără febră musculară, spre surprinderea mea), vedem mai departe.

15 Comentarii

Ady a scris

nu doresc să fiu javră încălțată, dar ai întrebat și un medic?
aparent anumite sporturi, chiar și super simple, făcute de anumite persoane le aduc mai multe probleme decât beneficii.
cândva o prietenă mai rotunjoară îmi zicea c-a vrut să se apuce de alergări ușoare și a menționat chestiunea unui medic. i-a zis că n-are voie alergare, cât de ușoară, pt că-și face praf articulațiile. să înceapă cu mers pe jos până mai dă jos o parte din kile.

Alex a scris

In afara de alergat nu prea sunt contra-indicatii la exercitiile facute la sala de forta. Depinde doar de fiecare sa-si stie limitele si eventualele probleme.

A, uneori insa e bine sa cauti pe net daca aparatele disponibile nu au efecte secundare aiurea. De exemplu, la sala anterioara tot vedeam gagicile ca fac exercitii la un aparat pentru torso, pe care sezi in fund si te intorci in lateral. Doar ca …. mizeria aia avea efecte nasoale pentru coloana: https://livehealthy.chron.com/ab-torso-machine-gym-work-5490.html

Alex a scris

@Ionuț Staicu: De curiozitate, care-i exercitiul?

Teoretic spatele nu prea are voie sa doara, nu in sensul de „au coloana vertebrala”. Au insa voie sa arda muschii spatelui, daca ai tras sanatos la aparatele aferente (low row șcl).

Daca doare coloana, s-ar putea sa fie usor deformata… caz in care felicitari, ai cistigat inca o recomandare de a merge la doctor cu aceasta observatie :D

Ionuț Staicu a scris

@Alex: exercițiul e simplu: stat drept, ridicat bară cu greutăți (10-15kg).

Daca doare coloana, s-ar putea sa fie usor deformata

Nu doar că nu exclud, dar este extrem de probabil. Repet, 15 ani de sedentarism de birou își spun cuvântul. Mă voi duce și la medic.

StefanZ a scris

Pai si gata, dupa alea 2 saptamani renunti?

Legat de banda, incearca totusi sa pastrezi o viteza de max 6km/h si nu neglija nici bicicleta/cross trainer ul. S ar putea sa ti fie mult mai util la inceput, pana iti mai intaresti un pic muschii picioarelor :D

Alex a scris

@Andrei: Stii teoria ca daca platesti pentru un serviciu (in loc sa fi primit gratis chestia), parca are mai multa valoare in ochii tai si ajungi sa-l folosesti mai cu sîrg? Asa si cu sala.

Sigur ca „poti” la nivelul de baza sa faci cardio acasa, ba chiar si exercitii cu greutatea corpului (calisthenics). Dar sunt foarte putini aceia care se pot convinge singuri sa se apuce, acasa fiind.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter