Agasezi utilizatorii cu reclame?

Agasezi utilizatorii cu reclame?

După ce am îndurat câteva luni de reclame băgate pe gât aiurea pe Youtube, pot spune că au câștigat: dacă e nevoie de 24 lei ca să nu mai dau skip la fiecare 5 minute, fie.

Abordarea Youtube este un dark pattern mizerabil: agasezi utilizatorii până cedează. Ori cedează și cumpără, ori cedează și caută alternativă. Și cum alternativele la Youtube se pot număra pe degetele unui ciung…

Adblock nu este chiar o opțiune. În primul rând că nu se împacă prea bine cu ToS-ul lor, în al doilea rând, parcă îmi doream să am opțiunea de a cumpăra, deci… there is that.

Am facut ditamai introducerea asta pentru că am observat și în alte părți abordarea asta: băgăm reclame la greu. Multe, multe, multe reclame. Să ne scoatem banii, ce naiba?

Înainte să mă duc prima dată la sală, am căutat o aplicație care dă tips pentru exerciții. De exemplu ce exerciții să faci pentru ce grupe de mușchi, cum să le faci, chestii d’astea de începător absolut.

Am încercat vreo cinci aplicații (până când am renunțat) care aveau fix acceeași abordare: reclamă la fiecare al patrulea pas. Ba chiar o aplicație afișa reclame la absolut FIECARE pas. Deschizi setări? Ia o reclamă. Închizi setări? Ia încă o reclamă.

Bine, pe de altă parte, treaba asta poate fi destul de profitabilă: lansam sute (mii) de aplicații similare doar pentru a face utilizatorii să facă click-uri pe reclame.

Dar dacă scopul nu este cel de a face spam, ci de a strânge utilizatori fideli, cum poți gândi – ca owner al acelui produs – că vei câștiga utilizatori noi? Mai ales dacă utilizatorii noi nu apucă să vadă aplicația?

7 Comentarii

Paul a scris

Ma gandeam si eu sa platesc. Pana cand mi-am pus intrebarea: chiar ar trebui sa incurajam astfel de…tactici?

Inteleg ca trebuie sa faca si ei un ban, cumva. Dar devine destul de intruziv. Si sa nu vorbesc de privacy in jurul lui Google.

So much for don’t be evil.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter