Serotonina și sportul

Serotonina și sportul

Cred că am înțeles greșit toată treaba asta, că atunci când faci sport se secretă hormonul plăcerii – serotonina. Acum, peste tot zice că sportul stimulează secreția de edorfine și alte substanțe ce te fac să te simți bine, dar… la mine cred că ceva e stricat pe undeva. Nu există acea senzație de bine generată de sport.

Nu mă înțelege greșit, există o stare de bine, dar nu cred că e dată de sport și mișcare per se. Este mai mult o senzație de… împlinire, că ai făcut ceva bine. E fix acceași stare de bine ce o experimentez și când fac curat pe birou, de exemplu. Sau când bifez ceva de pe todo list.

Dar de simțit bine? Cum naiba ai putea să te simți bine când te dor toți mușchii și abia mai poți respira?

În altă ordine de idei: -2kg 👍🏻

5 Comentarii

Ady a scris

cred că depinde cât de mult îți place sportul ăla.
într-un moment din viața mea m-am dus la sală, de vreo 2 ori pe săptămână, vreme de câteva luni. nicio stare de bine, nici de împlinire, nici de nimic. singura parte cu adevărat mișto din treaba aia era sauna de după. pfoai, acolo stare de bine.
în alte momente din viața mea am luat niște cursuri de dans. ball-room dans, dans de societate, nu știu exact care-i definiția corectă: vals, tango, cha-cha, bachata, salsa, d-astea. complet și total altă poveste. deși practic ieșea untul din mine (dacă valsul ți se pare lent și lejer, nu l-ai dansat niciodată), senzația din timpul și imediat după: serotonină, endorfină și toate -finele alea bună. cu uitat de dureri de burtă, de măsele (am fost la un curs imediat după o extragere de măsea de minte, am zburdat p-acolo ca iedul pe imaș, după aia m-am dus acasă și m-am băgat la nani până a doua zi :)), de criză și de toate relele pământului.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter