Răspunsul ISU cu privire la Casa de Cultură

Am tot vrut să scriu despre asta, dar m-am luat cu altele și am uitat: în decembrie am făcut o sesizare la ISU despre pericolul prezentat de organizarea Casei de Cultură din Constanța.

Acum câteva săptămâni am primit răspuns, iar ideile principale sunt următoarele:

  • Au fost în control, ușile erau într-adevăr legate cu lanțuri DAR nu era un spectacol în momentul respectiv, deci nu era chiar o problemă. Au zis că vor reveni într-un control inopinant în timpul unui spectacol;
  • Motivul pentru care ușile de la sala de spectacol sunt închise: să nu intre oamenii pe blat în sală;
  • În caz de pericol, ușile de ieșire sunt deblocate (la asta m-a bufnit râsul, în caz de pericol oamenii vor fugi ca potârnichile!)

Sunt mulțumit nu doar că mi-au răspuns, dar și că s-au deplasat până acolo să vadă care-i situația. Kudos! Nu aș putea spune că sunt mulțumit de faptul că au acceptat treaba cu „personalul deblochează ușile în caz de urgență”, dar… hei.

Aștept să mai ajung în zonă, vedem dacă s-au schimbat lucruri.

3 Comentarii

Alex a scris

Cum ar zice englezii, „it’s a load of horseshit”. Ia uite ce zice in legislatia muncii vizavi de iesirile de urgenta:

> Caile si iesirile de urgenta, precum si caile de circulatie si usile de acces spre acestea trebuie sa fie eliberate de orice obstacole, astfel incat sa poata fi utilizate in orice moment fara dificultate. ( https://www.iprotectiamuncii.ro/legislatie-protectia-muncii/hg-1091-2006 )

Sau, poftim, pentru orice tip de cladire: http://www.santesim.ro/cataloage/sisteme%20pentru%20iesiri%20de%20urgenta%20-%20assa%20abloy.pdf

Legarea cu lanturi a usilor mi se pare un moment de WTF maxim, daca chiar apare o urgenta pierzi secunde sau chiar minute bune. Pina vine angajatul responsabil cu cheile, pina descuie lacatele de pe lant, pina da jos lanturile…

Daca ai chef, fa-le inca o sesizare la Bucuresti, mi se pare ca ISU Constanta a dat un non-raspuns. Sau na, pe mine ca localnic nu m-ar multumi acest raspuns, riscul sa arzi ca sobolanul tot prezent ramine in urma „verificarii” lor.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter