WTF/Minut

Primul meu contact cu React a fost acum vreo doi ani. Am încercat eu să fac lucrurile cât mai the react way, dar deh, ecosistem nou, concepte noi, nu au ieșit chiar atât de bine pe cât mi-aș fi dorit.

Eh, iar lucrurile s-au aranjat în așa fel încât… trebuie să fac mentenanță la codul ăla. Și toată ziua lucrurile au fost cam așa:

Codul meu e la ușa din dreapta.

Băi nene, sunt atât de multe chestii care efectiv nu au sens încât îmi vine greu să cred că eu am scris acel cod! Dar commit-ul zice că eu l-am scris, deci… presupun că Git nu minte. Oh well..

5 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Alin: Băi, React chior nu e chiar atât de complicat pe cât pare. Dar codul respectiv era cu tot felul de rahaturi peste: React Saga, enhancements și o grămadă de alte prostioare pe lângă.

Practic eu trebuie să iau codul ăla, să-i scot toate prostiile și să-l actualizez. Care „actualizare” înseamnă 90% rescriere. Dar șmecheria cu rescrierea este că trebuie întâi să înțeleg ce se întâmplă…

Alex Mihaileanu a scris

@alescx: In esenta, react e foarte simplu, dar dureaza un pic pina te prinzi cum functioneaza diverse. Sint, adunat, maximum trei concepte majore: statefulness, lifecycles si render. Restul e JavaScript chior. Saga, daca-mi amintesc bine, era un proto-Redux, un soi de „props manager” (n-am un cuvint mai bun) prin care sa stochezi si sa pasezi proprietati altor componente, dar au rezolvat-o baietii care scriu React cu Context API. Practic, nu mai ai nevoie de Saga/Redux cind ai Context. Mai nou, au introdus hooks, care te cam scapa de ideea de lifecycles si nu tre’ sa mai scrii clase cind poti folosi componente functionale. Nu e mare brinza, really.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter