Săracii și păcănelele

Săracii și păcănelele ©

Două știri în două zile despre jocurile de noroc.

Problema este mult mai gravă decât se vede, pentru că sintagma „ține-i săraci și proști” se potrivește de minune.

Dacă intri într-o sală de jocuri de noroc sunt șanse mari să auzi „strategii” de câștig. Ține cireașa, dă-i căpșuna, păstrează șeptarii, sau mai știu eu ce simboluri sunt acolo.

Eh, problema este că jocurile de noroc – păcănelele – sunt programate să aibă un anumit procent de câștig. Asta înseamnă că indiferent de „strategia” de joc, pe termen aparatul va câștiga.

Și – aici e partea cea mai interesantă – treaba asta se întâmplă organizat, monitorizat și, cel mai important, legal. Nu știu cum este acum, dar acum câțiva ani era obligatoriu să se afișeze rata de câștig.

Cu toate astea oamenii bagă bani, merg la popi, se duc la muncă afară, dau în cap.

2 Comentarii

Andrei a scris

Partea și mai amuzantă e că și dacă le scrie mare că păcănelele sunt doar pentru entertainment și nu ar trebui să mizeze bani pe care oricum nu și-i permit să-i piardă, 90% din clienți sunt analfabeți funcționali și ei știu pe cineva care a câștigat nu știu ce jackpot. Tu crezi că ei pricep ce înseamnă că primesc 0.85 lei la un leu pe un sample de 10k de mâini sau mai mult? Ei se uită strict la premii, cât de mult „dă” aparatul. Când vezi premiile de la video poker și le compari cu probabilitățile reale ți se face milă de oamenii ăștia. 2 perechi 2 la 1 plata/ 21 la 1 e șansa să prinzi așa ceva. 3 de un fel are 3 la 1 plata, șansa e 47 la 1. La 4 de un fel primești 25 la 1 iar șansele sunt de 4100 la 1.

Gigel Anonimu' a scris

M-am uitat cand reseta o tipa aparatul dimineata. Erau afisate sumele castigate/pierdute. Ratio-ul era undeva la un 96% parca. Casa avea un castig mediu de 4% prin urmare.

PS: am jucat si eu la pacanele. Ba, de cateva ori m-au salvat de la foame. Cu cateva zeci de lei am luat niste sute in niste perioade nasoale. Dar…cu cateva sute de lei am luat magaru-n brate. Per total insa sunt undeva pe plus cu cateva sute de lei poate. :P

N-am mai jucat de mult dar daca as mai face-o ar fi pe sume mici. Nu ptr. bani ci ptr. dopamina.

PPS: vezi studiul facut cu sobolanii si variable ratio schedule. Toate jocurile de noroc sunt fix asta. Multe jocuri pc/mobile contin de asemeni aceasta tehnica care le face addictive as fuck.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter