De ce WP e nasol

De ce WP e nasol

Ca funcționalitate și ca ecosistem WordPress e un produs peste orice altceva. Ai mii de plugin-uri, de teme, de orice. Problema cu WP este alta: are un cod de căcat. Și oricine neagă treaba asta este ori naiv ori amator ori…

Să zicem că e de înțeles, este vorba de cod și arhitectură vechi de aproape douăzeci de ani, nu putem avea pretenții, nu? Ei bine… Două întâmplări:

  1. Acum câțiva ani le trimit un patch care nu era decât un refactor la Menu_Walker. Cine a trebuit să facă un meniu mai deosebit știe ce horror poate fi o simplă modificare în mark-up. Răspunsul lor? Nu facem refactor doar ca să facem refactor. Ori reparăm bug-uri ori adăugăm features!
  2. Acum s-au gândit să introducă o nouă funcționalitate: actualizare automată pentru teme și plugin-uri. Despre funcționalitate… am mixed feelings, nu știu dacă e bună sau nu, dar codul… CODUL în momentul de față este o mizerie. PHP și HTML amestecate, condiționale stupide, cod duplicat etc. O adevărată minune tehnologică, nu alta.

Iar punctul doi… treaba asta e un pic îngrijorătoare. Ok, înțeleg că e cod vechi, că nu se poate schimba, că motive. Dar codul nou să fie la fel? De ce?

Sigur, codul respectiv este încă în dezvoltare, dar mark my words: când va fi asimilat în core nu va fi foarte diferit de stilul actual. Din păcate.

6 Comentarii

Robert a scris

Exista lucruri mai rele decat menu walker, trust me. Nu poti face refactoring doar de dragul de a face refactoring sitrebuie sa intelegi si de ce: exista atat de mult cod neactualizat/neintretinut dar cu un numar impresionant de utilizatori si de aceea nu se face refactoring, in special la walker.

Toate aceste lucruri se vor rezolva, in curand tot ce este vechi la WordPress se va improspata.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter