Evităm sau nu tehnologia pe mașini?

Evităm sau nu tehnologia pe mașini? ©

Am avut discuția asta de vreo două ori în ultimele zile: cât de bună este tehnologia „modernă” pe mașini? Și aici mă refer la orice este peste nivelul… nu știu, Logan, de exemplu: ABS, ESP, cutie automată, camere video, asistență pentru parcare șamd.

Interlocutorii mei au avut cam aceeași opinie, opinie care se învârte în jurul ideii de „ne pierdem reflexele, ne dezobișnuim să conducem mașini «normale»”.

Ceea ce eu cred că este greșit.

Dacă ne uităm la evoluția autoturismelor din ultima sută de ani vedem că la fiecare 5-10 ani au apărut tehnologii noi care ne-au „trecut la nivelul următor”, ca să zic așa, dar care toate au fost privite cu scepticism: servo și transmisia automată sunt primele care îmi vin în minte, dar și restul sunt tot pe acolo. Nu au reușit niciunele să ne tâmpească sau să ne facă să ne pierdem din reflexe.

Greșesc?

4 Comentarii

StefanZ a scris

Well, am auzit cazuri la soferi incepatori „mi-am luat manuala ca sa ma invat da conduc si d-asta, ca poate va fi nevoie”… raspunsul meu a fost destul de simplu „pai de ce nu ti-ai luat si trasura… ca poate va fi nevoie candva”

Mălin a scris

Eh căcat. Cutie automată și camere numești tu tehnologie? Come on dude că sunt mașini cu așa ceva de prin anii ’80. Nu e nicio tehnologie.
Apoi căcaturile alea cu asistenți de voce și mai știu eu ce 4G si alte mizerii inutile nu reprezintă niciun avans tehnologic.
Avansul tehnologic e atunci când mașina nu-l lasă pe idiot să fie idiot. Când intr-o zona de școală ii taie accelerația și-l duce la 30 la oră, când înainte de o trecere de pietoni îî taie accelerația și-l face să nu se mai creadă zeu al șoselelor.
Când într-o zonă extrem de periculoasă și în condiții adverse de drum îi limitează accelerația și posibilitatea de manevră de depășire ca să nu omoare trei oameni ca Huidu și să scape nepedepsit.
Aia e tehnologie nu lăbărelile astea de pe acum. Între ce spui tu și două clebăre cu flăcări nu e nicio diferență. Tehnologia aia tot inutilă și tot de căcat rămâne.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter