Firefox vs. Photoshop

Dacă s-ar duce o luptă între firefox și photoshop la consumul de resurse, cine crezi că ar câștiga? Cine crezi că ar consuma mai multe resurse dintre un photoshop cu un fișier nou (1280×1024) și un firefox cu două tab-uri deschise (gmail + google reader) ?

firefox.png

Ai ghicit! FIREFOX este câștigător absolut :D

Să nu existe discuții: am instalate foarte puține extensii: webdev toolbar, firebug, googly sync, color picker și cam atât….

15 Comentarii

v3l0 a scris

photoshop este cunoscut pt consumul de resurse… nu inteleg care e faza, e ca si cum ai compara mplayer cu wmp11 sau consumul de benzina de la un hummer cu cel de la un volkswagen polo diesel… get the idea?!?

andrei a scris

hai lasa, ca si tu l-ai stricat cumva, firefox in mod normal nu mananca 98% din procesor…

si sa-ti mai zic o treaba: daca ai grija de el, cauti pe net ghiduri de optimizare, o sa fie mult mai bine. eu am acum 58 de taburi deschise (don’t ask) si ocupa 250mb in RAM (din cei 512 ai mei in total)

Vlad-Marian Marian a scris

Eu am suficiente procesoare si suficienta memorie sa rulez urmatoarele in paralel timp nelimitat: Photoshop, ImageReady, Corel, Corel Trace, FontNavigator, PCTV, Mediaplayer, BSPlayer, ShowTime, Apache + PHP, mySQL, MailServer, Ftp Server, RemoteServer, Yahoo! MSNGR, Skytpe, Gtalk, Outlook, Word, Excel, ClipboardPile, Yahoo! Wigets, IR Remote, TotalCommander, Winamp, HAmcap (webcam), Picasa, IE, Opera, Seamonkey si binenteles FireFox.

Acum sa va explic cum se face ca pot rula in paralele toate programele care le folosesc des in paralele.
Nu e vb sa fie doar pornite fara fisiere deschise.
Pot deschide mai multe fisiere in fiecare program de grafica. Mai multe fisiere office, cate un film in fiecare player, tot ce am dat copy in o saptamana in ClipboardPile, mai multe taburi in fiecare browser, sa zicem 20 ca nu prea am nevoie de mai multe.

Eh cu toate astea pornite pe Cnroe-u meu cu 1 GB de ram pe Hard Sata de 160 plus inca un IDE de 160 care e plin de fisiere multimedia. Cu 20Gb free pe C (sata) ca si ala e cam ticsit. Rulez cam tot ce vreau si nu ma sparg in figuri.
Ramul ajunge drastic pana la limita, dar nu se blocheaza nu face figuri doar imi spune eventual daca mai fac si eu figuri punand photoshopu sa deschida un afis 70×100 cu toate alea. Zice ca nu mai poate sa-l deschida.
Frumos civilizat fara Blue screen sau altceva.
Pe XP as putea sa rulez multe la ce masina am dar nu in halul asta. Inca nu am XP nici Linux ca nu am programe pt tot ce fac. Rulez Windows Server 2003 Web Edition (cel mai simplu) Am scos IIS-u afara si toate celelate ce nu-mi trebuiau, mai putin Routingu pt ca am Laptop legat pe Wireless.

Si merge.
Mergea de spargea si pe vechea masina un AMD XP amarat de 2Ghz.
Tinea 1 film, tunneru plus Corel, Photoshop, ImageReady, Font Navigator, Apache + PHP, mySQL, mail si ftp servere, si messengerurile si firefox.

Si asta pe 256 RM.
De ce? Pentru ca stiu sa folosesc computerul.
Pt. ca am NOD32 licentiat care iti face treaba.
Pt ca am un firewall (secret) care stie ce treaba are.
Pt ca am totul organizat si stiu orice fisier marunt unde se aflta.
Pentru ca nu copii si sterg de-mi vine rau pt ca am teava de net si nu am ce face decat sa obosesc hardurile copiind prostii si stergand apoi ca sa fragmentez hardul.
Pentru ca daca am nevoie de un soft nou nu ma pun si instalez 20 si pe urma dau 19 afara dupa ce am vazut care e bun. Ma uit care e bun ma documentez prin forumuri si cand stiu care e cel mai bun il instalez si acolo ramane.
Acum rulez 88 de procese si asta e putin. De regula am pe la 98 – 103.
Nu intrebati cu ce ma ocup, pentru ca e un roman si mai lung.
Oricum ideea de baza e.
Atentie si organizare.
Asa cum ai grija de o masina sa nu turezi motorul, sa nu pui benzina proasta sau stiti voi cate mai sunt. Asa trebuie sa ai grija si de un PC.

Vlad-Marian Marian a scris

Jish.
Ziceam ca e secret ce firewall folosesc nu ca se numeste secret :P
Iti pot spune ca e un firewall care nu mai e in dezvoltare din 2001 cand a fost cumparat de microsoft si integrat in vinzdows binenteles stricand-ul.
Eu folosesc ultima versiune aparuta si am facut fatza la atacurti pe retea FTP date si de servere linux.
O data a crapat (blue screen) la o batalie cu linux, dar asta era pe 256 ram AMD XP.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter