Cum să renunți mă la Yahoo! Messenger?

Cum să renunți mă la Yahoo! Messenger? ©

Aveam un cunoscut acum câțiva ani – genul ăla care este cel mai bun prieten al tău… când are nevoie de ceva de la tine – care a avut fix reacția din titlu când i-am zis că voi renunța la Y!M. Da, sunt atât de bătrân, că am prins Y!M și sunt atât de hip încât am renunțat la el încă de când era pe val! :D

Omului îi era teamă că, renunțând la singura platformă de comunicare, nu va mai avea parte de ajutorul meu (ceea ce nu era neapărat fals :D), dar argumentul era „o să te izolezi de tot și nu vei mai vorbi cu nimeni”.

De fapt, gestul meu era prima încercare de a reduce lucrurile care îmi distrăgeau atenția în mod constant prin notificări. Dar parcă era un soi de Hydra: tăiam un cap, apăreau altele două. Am scăpat de Y!M, au apărut Skype și smartphones. Am renunțat la ele, Windows vine cu mai multe notificări decât oricare dintre ele. Partea bună este că Windows are chestia asta numită Focus Assist, unde poți dezactiva tot ce se poate. Yay!

Mi-am adus aminte de toată povestea asta citind ascultând Indistractable, unde se bate monedă pe fix chestia asta: vrei să faci mai multe (și mai bine)? Dezactivează-ți lucrurile care nu sunt importante. Cu adevărat importante.

Cu ocazia asta mi-am dat seama de o treabă: mi-am făcut un obicei în a-mi pune telefonul pe Do Not Disturb, și sunt doar câteva persoane care pot suna direct. Restul… La sf. Așteaptă! :D

3 Comentarii

Andrei a scris

Apropo de șoricelul din poză, am terminat de citit flori pentru Algernon și mi-a plăcut. Eu nu-i înțeleg pe ăștia fixați pe o anumită aplicație, mereu am avut mai multe, că nu cer apă și nu te obligă nimeni să-ți pui notificări la ele. Persoanele importante știu la ce număr să mă caute.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter