Doar eu am probleme cu răbdarea și/sau concentrarea?

Doar eu am probleme cu răbdarea și/sau concentrarea?

Chiar dacă scriu despre seriale și filme pe aici, rar le vizionez cap-coadă, cu ochii lipiți de ecran. Dacă este despre seriale, ori le văd într-un colț al monitorului, în timp ce fac altceva, ori seara, când sunt pe punctul de a adormi. Dacă este despre filme la cinema, după maximum o oră îmi pierd răbdarea grav și am tendința (cu greu ținuta în frâu) de a ieși din sală, indiferent de cât de bun (sau prost!) este filmul.

Dacă mă uit la un film pe Youtube ori îl văd la 2x, ori îl văd pe sărite (ori ambele). Dacă ascult un audiobook îl ascult la 2.5x. Dacă citesc o carte sunt tentat să sar rânduri (uneori o și fac…).

Dacă vorbesc cu cineva față în față, interlocutorul care nu spune ceva EXTREM de interesant (și uneori nici atunci…) pierde toată atenția mea în primele 30 secunde. Sunt în situația în care uit cum îl cheamă pe cel cu care am făcut cunoștință acum zece secunde. Sau mă reîntâlnesc cu oameni a cincea oară și tot nu știu cum îi cheamă.

Practic orice fac, am attention-span-ul peștișorului din Finding Nemo…

Doar eu am problema asta?

Soluții?

3 Comentarii

Ady a scris

nu sunt foarte sigură care-i soluția, dar eu nu am foarte mari probleme d-astea. sunt capabilă să urmăresc un serial/film toate cele 45/90 sau mai multe minute (cam de la 3 ore în sus am probleme), pot să urmăresc o persoană vorbind. mă rog, am probleme la discursuri foarte plicticoase sau limbaj lemnos, dar cine n-are?!
e posibil ca pe mine să mă fi ajutat joburile: mereu aveam senzația că-s clovnul ăla de la circ cu 5-6-10 mingi în aer.
mă apucam și eu ca oamenii de-o chestie, venea șefu’: faci asta acum, mă apucam de aia, suna telefonul, cineva care avea nevoie de un sfat (un coleg care avea nevoie de cunoștințele mele profesionale, nu mama să mă întrebe dacă pune borș sau zeamă de varză la ciorbă :) ), mă întorceam la sarcina dată de șefu’ și tot așa, și peste vreo juma’ de oră mă întorceam la ce făceam prima oară.
actualul job e chiar mai rău din punctul ăsta de vedere că, în plus, 95% din chestii trebuie făcute ieri. :)
cred că asta m-a ajutat foarte mult să mă pot rupe de ceva și să mă concentrez pe altceva, rapid și competent.
bine, asta a dus și la ticuri verbale: ”eu ce mama naibii făceam înainte de toate astea?!” :)
recunosc că în cazul discuțiilor telefonice, la fostul job, uneori ceream interlocutorului ”3 secunde de răgaz să-mi adun creierii împrăștiați pe toți pereții”.
iar răbdarea…. depinde de ce fac, pot să toc mărunțel legumele pt salată de beuf pt un botez sau o nuntă mai mică, dar nu reușesc să mă autoconving să cos cei 5 cm de tiv la o bluză. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter