De ce cărțile sunt în țiplă?

De ce cărțile sunt în țiplă? ©

Am fost azi prin librării și am observat (încă o dată!) că există problema asta cu țipla pe cărți: majoritatea cărților sunt trase în plastic pentru că… motive.

La Cărturești mai sunt desfăcute, dar în rest? Sigilate.

Și zău că nu înțeleg motivul pentru care se întâmplă asta. Sau hai, să zicem că e o chestie de igienă sau mai știu eu ce.

Ca vânzător de cărți, poate că ar trebui să sacrifici câte 2-3 exemplare. Eu unul știu că am cumpărat câteva cărți (ce nu le aveam în plan) doar pentru că mi-a sărit în ochi un pasaj la o simplă răsfoire. Sunt singurul?

4 Comentarii

Ady a scris

presupun că toți cei care chiar citesc au cumpărat cărți despre care nu știau nimic doar pt că au răsfoit puțin și ceva le-a reținut atenția.
fără a lua apărarea librăriilor, e posibil ca lumea în care trăim să fie un pic cam plină de nesimțiți care răsfoiesc sau manevrează cărțile cu mâini foarte murdare sau într-o manieră care duce la … să zicem deteriorarea lor. nu neapărat distrugere sau o deteriorare semnificativă, dar poate e suficient încât o carte să arate a carte de anticariat, nu nouă de librărie.
sau poate traseul de la tipografie la librărie trece prin foarte mult praf și editurile/tipografiile trimit cărțile protejate, iar librăriile nu le scot din țiplă din varii motive.

Ionuț Staicu a scris

@Ady: Multe cărți sunt în zona 50-100 lei; pentru mine ăsta este, cumva, nu știu de ce, pragul psihologic de care nu sunt dispus să trec fără recomandări. Și să cumpăr o carte la ghici… e aiurea. Ieri am văzut niște benzi desenate. Mă rog, am văzut cartea de benzi desenate, că desenele propriu-zise… nu prea. Aș fi luat, dar să dau 80 lei pe ceva ce nu știu dacă mi-ar fi plăcut? Nah, pas.

Pentru tipografie e mai simplu să bage câteva zeci de cărți într-o cutie și să sigileze cutia decât să ambaleze fiecare carte individual, deci nu cred că praful are vreo legătură.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter