Schimbările aduse de virus

Schimbările aduse de virus ©

Situația provocată de CoVid19 va schimba lumea. Modul în care socializăm, modul în care lucrăm și, de ce nu, modul în care consumăm.

Cum lucrăm§

Firmele au avut întodeauna o reticiență în munca de acasă. Ba că sunt secrete interne, ba că nu e încredere, ba că nu e legislație (hint: este din 2018), ba că e laie, că-i balaie.

Un mic imbold și ca să vezi? Minune, se poate!

După ce va trece nebunia asta am impresia că se va produce o schimbare în modul în care se lucrează.

Firmele§

Firmele vor realiza că fac economii importante la utilități și consumabile (e.g. curent), că nu au nevoie de două meeting-uri pe zi, că proiectele nu sunt chiar atât de secrete, că (nu toți) angajații caută să tragă țepe șamd. Mai ales în contextul (mini?) crizei financiare ce va urma.

Angajații§

Angajații vor observa că, odată cu reducerea socializării între colegi, se reduce și timpul petrecut pierdut în trafic, că e bine să-ți vezi copiii și/sau nevasta mai mult de o oră pe zi, că nu se mai uită tot timpul cineva peste umăr în ecranul lui șamd.

Vorbesc, evident, de situațiile în care se poate lucra remote.

Două articole utile: 1 2.

Socializare și consum§

Vom vedea niște schimbări în comportamentul populației, atât în ceea ce privește modul în care se socializează cât și modul în care se consumă.

În România §

Cred că se va observa o creștere a comerțului online pentru produsele ce, în mod normal, se cumpărau din magazine: apă plată, hârtie igienică, detergenți etc.

Pe lângă asta va crește procentul plăților cu cardul. Chiar aș fi curios să văd proiecțiile eMag pentru plata cu cardul comparat cu realitatea. Sunt aproape sigur că va fi un decalaj serios între cele două.

La nivel global §

Se va schimba cel puțin un domeniu: industria cinematografică. Deja câteva premiere s-au amânat (Fast & Furious s-a amânat cu un an!) și nu cred că marilor studiouri le va conveni să le pună la păstrare atâta timp. Parcă văd că începe o dezvoltare în forță a platformelor pay per view.

Conspirații§

Am auzit și treaba asta, că e o conspirație mondială cu virusul ăsta, că-i doar o gripă, că e un mecanism pentru a face vaccinarea obligatorie șamd.

Pentru cei ce gândesc la asta: adu-ți aminte evenimente la care au participat (aproape) toate țările din lume: două războaie mondiale, o gripă spaniolă, o ciumă bubonică.

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter